First independent office search network in Europe

A 20 utoljára megtekintett irodaház
Irodaházaim
Irodaház hirdetés
Irodaház PR
Utolsó keresésem
Üzenetek
Iroda figyelő
Kedvenc irodaházaim
Irodaház összehasonlítás
Eltávolítás a kedvencek közül
Az irodaház hozzáadva az összehasonlítási funkcióhoz.
Az irodaház hozzáadva az kedvencekhez.
Az irodaház hozzáadva a csoportos ajánlatkérési funkcióhoz.
Ajánlatkérés elküldve az irodaházaknak!
Üzenete elküldve!
Az irodaház hozzáadva a csoportos ajánlatkérési funkcióhoz.
CPI Balance
Get Adobe Flash player
eladó és bérelhető ingatlanok
Az oldalon az irodát keresők, irodabérlők válogathatnak az irodaházak és kiadó irodák közül, legyen szó zöld irodáról, épülő vagy azonnal bérelhető irodákról.

 • Irodakereso.info
 • Kiadó iroda és irodaház kereső
 • A hazai irodapiac történéseinek összefoglaló oldala, legyen szó hírekről, elemzésekről, rendezvényekről, irodapiaci tranzakciókról.

  Irodaház

  Bérleti díj:(€/m2/Hónap)
  -
  Iroda terület:(m2)
  -
  Ajánlott irodaházak
  Budapest, X. kerület
  Kiadó irodaterület: 1.024 m2
  7 €/m2
  Budapest, VI. kerület
  Kiadó irodaterület: 2.141 m2
  9.9 - 11.5 €/m2
  Budapest, IV. kerület
  Kiadó irodaterület: 11.900 m2
  7.5 - 8.5 €/m2
  Budapest, X. kerület
  Kiadó irodaterület: 4.633 m2
  10.5 - 11.5 €/m2
  Budapest, XIII. kerület
  Kiadó irodaterület: 3.321 m2
  4 - 6 €/m2
  Budapest, XI. kerület
  Kiadó irodaterület: 23.000 m2
  12.5 - 13.5 €/m2
  Budaörs
  Kiadó irodaterület: 3.800 m2
  5.75 - 7.75 €/m2
  Budapest, XIII. kerület
  Kiadó irodaterület: 6.072 m2
  10.9 €/m2

  Irodapiaci hírek

  Indul a szegedi ELI lézer kutató központ építése

  2013. 08. 14.
  szöveg méret
  Az ELI lézer kutatóközpont megvalósítását előkészítő projekt II. fázisa nevű projekt sajtótájékoztatóval egybekötött záró konferenciáját tartotta ma az ELI-HU Nonprofit Kft. Szegeden. Az augusztus végén záruló projektről a konferencia szakmai előadásain elhangzott: az előkészítés második, és egyben befejező fázisa időben és sikeresen megtörtént, valamint a szükséges építési engedélyek birtokában már zajlik a kivitelezési tárgyú közbeszerzési eljárás is.

  A Szegeden épülő ELI-ALPS lézeres kutatóközpont második, és egyben utolsó előkészítési fázisa idén augusztusban zárul. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatóval egybekötött záró konferenciát tartott az ELI-HU Nonprofit Kft., ahol a kutatóintézet előkészítésén és megvalósításán dolgozó cég beszámolt a projekt során elért építészeti-műszaki és tudományos eredményekről is.

   
  Lehrner Lóránt, a projektcég ügyvezető igazgatója a projekt jelenlegi állásáról szólva elmondta: az építkezés és a lézerberendezések beszerzésének rendkívül összetett előkészületei rendben megtörténtek.

   
  A csúcstechnológiát képviselő kutatási berendezések épületrészeinek tervezésekor elsősorban a rendkívül szigorú rezgésvédelem, a termikus stabilitás, a relatív páratartalom, a tisztaterek és a sugárvédelem feltételeinek kellett megfelelni. Az építkezés során olyan egyedülálló alapozási technológiát kell majd a szakembereknek alkalmazniuk, amelyre eddig Európában még nem volt példa. A 6000 m2 összterületű kutató terek süllyedésére és rezgésmentesítésére a szegedi ELI esetében rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak: a kutatóépületek 50 méterenként nem süllyedhetnek többet 1 hét alatt egy mikrométernél – ez a süllyedési sebesség az emberi köröm növésével van egy dimenzióban. Összesen 823 betoncölöp fogja tartani az épületet, melyeket bizonyos esetekben 45 méter mélyre fúrnak majd. A cölöpök összesen 14,4 kilométert tesznek ki, a legnagyobb cölöp átmérője 1,8 méter lesz. A speciális alapozási munkák 9 hónapot vesznek majd igénybe.

   
  Az épület kivitelezésére irányuló közbeszerzési eljárás már több mint egy hónapja zajlik, ennek eredményeképpen várhatóan ez év őszén kezdődhetnek meg a több hónapon keresztül tartó alapozási munkálatok – hangzott el az ügyvezető igazgató részéről.

   
  Dr. Tölgyesi Viktória, az ELI-HU Nonprofit Kft. EU koordinációs igazgatója az előkészületi eredményekről szóló összefoglalójában kiemelte, hogy startra készen áll a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nagyberuházás. Az építési és útépítési engedély tavaly év végétől rendelkezésre áll, ez év júliusában pedig a vezetékek által érintett ingatlanok szolgalmi jogaival kapcsolatos feladatok tisztázását követően megszereztük a beruházáshoz kapcsolódó vízjogi létesítési engedélyeket is, így engedélyeztetési, eljárásjogi szempontból megnyílt a lehetőség a világon egyedülálló kutatóközpont építésének megkezdésére.

   
  Az ELI-ALPS a jövőben az első és legnagyobb nagylézer infrastruktúrát jelenti a közép-kelet európai régióban. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a szükséges  humánerőforrás-fejlesztésre is, emellett az oktatás területén közeljövőbeli cél, hogy hazai egyetemek, kutatóintézetek valamint Társaságunk együttműködésében egyetemi, főiskolai kurzusok, tréningek, nyári iskolák megszervezésére, nemzetközi hálózat kiépítésére, ágazati együttműködések kialakítására kerüljön sor, amelyek részét képezik az ELI-ALPS számára való munkaerőképzésnek, humánerőforrás-fejlesztésnek. Célunk, hogy ezen szakirányok elvégzését követően minél több ELI-ALPS területén jártas szakember kerüljön ki a hazai felsőoktatási intézmények padjaiból – hangsúlyozta dr. Tölgyesi Viktória.

   

  MTI