A Cordia célja, hogy a tranzakcióval a 100%-ra növelje részesedését a Polnord ingatlanfejlesztő társaságban. Az ajánlati ár részvényenként 3,55 zloty, ami jelentős mértékben meghaladja a legutóbbi tőzsdei árfolyamot, illetve összhangban van a nyilvános vételi ajánlatokra és a tőzsdei társaságokra vonatkozó lengyelországi szabályozással.   

Mindezzel egyidőben a Cordia kezdeményezte a Polnord rendkívüli közgyűlésének összehívását is, amelyen a vállalat részvényeinek tőzsdei kivezetéséről döntenek. A lépés összhangban áll a Cordia azon stratégiájával, amelynek értelmében folytatja a Polnord SA szerkezetátalakítását és tovább konszolidálja a Cordia lengyelországi tevékenységeit.

A részvényeket a tulajdonosok 2020. december 21. és 2021. január 20. között ajánlhatják fel megvételre. A tranzakció tervezett napja 2021. január 25., míg az elszámolást 2021. január 28-ára tűzték ki. A tranzakciót a PKO BP brókerház irányítja, ugyanakkor más tőzsdei kereskedők is csatlakozhatnak azért, hogy az ügyfelek könnyebben és kényelmesebben vehessenek részt a lebonyolításban.   

A Cordia 2019 decemberében szerezte meg a Polnord 63,7 millió részvényből álló irányító pakettjét, majd 2020 februárjában egy nyilvános vételi ajánlat keretében 92,92%-ra növelte részesedését. A Cordia szerepvállalásának köszönhetően a Polnord pénzügyi helyzete stabilizálódott és képessé vált hiteltörlesztési kötelezettségeinek zökkenőmentes teljesítésére.

 

Cordia