A vevő, az 1 Asset Management által kezelt CEE Student Housing Fund az ingatlant modern társasházzá és célzottan diákszállóvá fejlesztett komplexummá (Purpose-Built Student Accommodation, PBSA) kívánja átalakítani tanulók és pályakezdő szakemberek részére a Hanner ingatlanfejlesztő cég támogatásával, ami új fejezetet jelent az épület és annak környéke számára is.

„Nagyon örülünk, hogy mindkét fél számára előnyös üzletet köthettünk" - hangsúlyozta Karol Pilniewicz, a Futureal Investment Partners vezérigazgatója. „A Lipowy-projekt egy részének diákszállóvá alakítása tökéletesen illeszkedik a jelenlegi piaci igényekhez. Ez az ügylet is jól mutatja, hogy cégünk az összetett tranzakciókra összpontosít. A Futureal Investment Partners aktívan keresi az új, hozzáadott értéket teremtő és opportunista befektetési lehetőségeket az irodai, kiskereskedelmi és logisztikai szektorban” - tette hozzá Pilniewicz.
.

„Ez már a második "SHED Living" helyszínünk Varsóban. A jelenlegi akvizíció jól illeszkedik stratégiánkhoz, amellyel egy erős, modern és fenntartható PBSA portfóliót kívánunk kiépíteni Lengyelország és a közép-kelet-európai régió más országainak legaktívabb egyetemi városaiban. A mostani az átalakítási projektek egy kiváló példája, hiszen a korábban irodaként működő 21.000 négyzetméteres területet modern, több mint 650 egységgel rendelkező bérleménnyé alakítunk át, ami minden bizonnyal felélénkíti a környéket. Varsóban óriási hiány van megfizethető és modern lakásokból, mivel a jelenlegi kínálat nem találkozik a fiatalok folyamatosan növekvő igényeivel" - mondta Matas Mockeliunas, az 1 Asset Management egyik alaptársa.

"Az ilyen típusú projektekbe történő beruházások összhangban állnak a stratégiai fejlesztési fókuszunkkal, amely nagyobb hangsúlyt fektet az ingatlanvállalkozásokra Közép- és Dél-Európában. Mivel Lengyelországban a diákszállások a keresletnek csupán a töredékét képesek kielégíteni, így számos lehetőséget látunk ebben a szektorban" – emelte ki Arvydas Avulis, a Hanner igazgatótanácsának elnöke.

A Futureal Investment Partners továbbra is olyan innovatív ingatlanügyletekben vesz részt, amelyek a növekedés mellett valódi értéket teremtenek minden érdekelt fél számára. A varsói Chopin repülőtér közelében, Okęcie-ben található 40.000 négyzetméteres Lipowy Office Park egy részének sikeres értékesítése ezt támasztja alá, valamint bizonyítja, hogy a vállalat képes hatékonyan működni az összetett piaci környezetben is.

 

Futureal