A projekt ezzel együtt Lengyelországban elsőként egyedi, integrált közlekedési csomópontot hozott létre. A TriGranit a különböző típusú tömegközlekedési eszközöket egy helyre fókuszálta - regionális autóbusz-terminált, az ingatlanon belül több helyi járatú buszmegállót, vasútállomást valamint az épület előtt új villamosmegállót létesített. A beruházás keretein belül pedig a város infrastruktúrája új utakkal, kerékpárutakkal és megnövelt gyalogos terekkel bővült. Ezen tényezők miatt a Poznan City Center a BREEAM-től maximális pontszámot kapott a közlekedés területén.


A fentieken túl kiemelt figyelmet kapott a hulladékgazdálkodás is. A teljes építés kivitelezése a TriGranit saját építésfelügyeleti rendszere mentén zajlott, amelynek célja az építkezés ökológiai lábnyomának csökkentése volt - az építkezés során keletkezett hulladékok újrahasznosítását és kezelését a vállalat munkatársai folyamatosan felügyelték.
Ami pedig a projekt energiahasznosítását illeti, az épület tervezése és kivitelezése kiváló energiajellemzők mentén történt, a tervezőcsapat fő szempontja a hőveszteség és a nem kontrollált levegőáramlás minimalizálása volt. A Poznan City Center fejlesztéséhez kiválasztott valamennyi berendezés alacsony energiafogyasztású, működésüket pedig az épületüzemeltetési rendszer folyamatosan vizsgálja és ellenőrzi.


Török Árpád, a TriGranit Fejlesztés vezérigazgatója így fogalmazott: „A BREEAM minősítés az épületek környezetvédelmi teljesítményének legkomolyabb elismerése, és egyben kiváló visszajelzést nyújt csapatunk számára. A fenntarthatóság mindig is elsődleges szempont volt a TriGranit számára. Vállalatunk a létesítmények építésénél arra törekszik, hogy azokat még sok évtizeden keresztül több nemzedék használhassa.”

 

 

Trigranit