A pozitív ingatlanpiaci folyamatokat követve, új projektjeinek finanszírozására 40 millió euró értékű kötvényértékesítési programot indított június végén a hazai ingatlanpiac egyik legnagyobb, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása, a Wing Csoport. A vállalatcsoport 2016. július 20-án, a kötvényprogram második értékesítési szakaszában a vártnál magasabb összegben, összesen 11,350 millió euró értékben értékesített vállalati papírokat intézményi befektetők számára. A 3 év futamidejű, fix kamatozású kötvényeket 4,00 százalékos kamatszelvénnyel értékesítette a vállalatcsoport. A WINGHOLDING kötvényprogram szervező-forgalmazója az OTP Bank Nyrt.

A növekvő gazdasági teljesítmény és a javuló piaci fundamentumok miatt ígéretes korszak következik a magyar ingatlanpiacon, ami így egyre vonzóbbá válik a pénzügyi befektetők számára is. A pozitív folyamatokat kihasználva és a vállalat iránti befektetői bizalomra alapozva, kötvényértékesítési programjának második sikeres szakaszát tudhatja maga mögött a Wing Csoport. A vállalat a kibocsátásokból befolyó pénzzel, a jelenleg induló projektekhez, illetve akvizíciókhoz teremt finanszírozási hátteret. A kibocsátási keretprogram futamideje 1 év, de a jelentős érdeklődésre való tekintettel várhatóan már az ősz folyamán lezárul a kötvényprogram.

„A partnereink úgy tekintenek a Wingre mint az egyik legprofesszionálisabb, legstabilabb és legmegbízhatóbb cégre a hazai piacon. Épületeinket mindig a leszerződött minőségben, határidőben és a költségkeretet tartva adjuk át, így a nagy cégek el merik kötelezni magukat mellettünk. A folyamatban lévő és induló fejlesztéseink jelentős részét is hosszú távra lekötötték a bérlők, akik jellemzően a hazai piacon vezető nagyvállalatok. A piac visszaigazolja, hogy jó működéssel, minőségi beruházásokkal, etikus magatartással jó eredményeket lehet elérni. A jövőben is ezen elvek mentén haladunk.” – hangsúlyozta Noah Steinberg, a Wing Csoport elnök-vezérigazgatója, aki hozzátette: a kötvényekkel mindenki jól jár, hiszen a vállalat számára jó forráslehetőséget jelent a projektek finanszírozásának biztosítására, a befektetőknek pedig vonzó hozamot biztosítanak.


A Wing futó fejlesztései közé tartozik a 13.000 négyzetméteres Váci úti V17 irodaház, az E.On székháza, amelynek átadása 2016 őszén lesz. Épül Magyar Telekom új 55.000 négyzetméter alapterületű székháza, ami az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje. Illetve elkezdődtek az építési munkái a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Központ I ütemének a budai Duna-parton. A vállalat a futó projektjein kívül számos ígéretes ingatlanfejlesztés megvalósításán dolgozik és készen áll új fejlesztések felkutatására és realizálására, amelyre a jelenlegi ingatlanpiac és gazdasági környezet számos lehetőséget kínál.

 

WING