Az idei évben ismét megélénkült a kereslet a nagy területű budapesti irodák iránt. A Kacsa utcai REsidence 1 Irodaház is több társaság számára jelent új otthont, közülük két állami szervezet egy-egy teljes szintre kötött bérleti megállapodást. Mindkét intézmény korábbi budai központját hagyta hátra, költözésükben a kiváló lokáció mellett főként a modern környezet és a magas szintű szolgáltatások játszottak szerepet. A korábbi, Csalogány utcai székhelyéhez közeli irodaépületet keresett a Diákhitel Központ Zrt., amely nyár elején helyezte át tevékenységét új bérleményébe. A hatékonyság érdekében arra törekedtek, hogy az eddig széttagoltan működő igazgatóságok a továbbiakban egy térben végezhessék munkájukat.

 

Az irodaház harmadik emeletén kialakított, mintegy 2400 négyzetméteres terület – ahol összesen 106-an végzik napi munkájukat – ebből a szempontból is ideális megoldásnak bizonyult. A back office feladatok ellátásán túl itt működtetik a közel 20 főt foglalkoztató telefonos ügyfélszolgálatot is. Az állami tulajdonú társaság választását – a költséghatékonyság követelményét szem előtt tartva – egyértelműen motiválta a kedvező bérleti díj, valamint a REsidence 1 Irodaház nyújtotta korszerű műszaki tartalom. Augusztus második felében újabb kétezer négyzetméteres terület talált bérlőre az irodaház negyedik emeletén, ide költöztette székhelyét a Magyar Turizmus Zrt. A társaság alaposan felmérte a szóba jöhető irodák piacát: már egy évvel az előző bérleti szerződés lejárta előtt megkezdődött a kiválasztási folyamat. A főbb elvárások között fogalmazták meg az egy szinten történő munkavégzést, a kedvező bérleti díjakat, valamint a tömegközlekedéssel is könnyen elérhető helyszínt.

 

Ezen igények alapján előbb hét, később három irodaházra szűkült a lista, ezek közül esett a választás a REsidence 1-re, köszönhetően többek között a központi elhelyezkedésnek és az ebből adódó kiváló közlekedési kapcsolatoknak, valamint a korszerű infrastruktúrának. Mindezeken túl az épület minősége, struktúrája, a tervezők által készített elhelyezési alaprajz, az ár-érték arány és a ház szolgáltatásai mind a döntés helyességéről győzték meg a Magyar Turizmus Zrt.-t. Az összesen 13 ezer négyzetméteres irodaház legújabb bérlője a Laboratory Group, az egyik legsikeresebb hazai kreatív ügynökség. A csapat egyedülálló, a cég új arculatához igazodó designt álmodott a belső kertre néző földszinti irodába, amelynek egyik lényeges tulajdonsága, hogy az egyes tereket csupán jelzésszerű megoldások választják el egymástól.

 

Az RE a nagy volumenű bérleti szerződéseken túl is komoly sikereket arat az ingatlanszakmában. A fejlesztő idén immár harmadik alkalommal nyerte el a Business Superbrands címet, emellett mindkét legutóbbi budapesti irodaprojektjét Arany minősítéssel díjazta az ÖGNI (Osztrák Társaság a Fenntartható Ingatlangazdálkodásért). A pesti belvárosban található Rumbach Center a meglévő, a REsidence Irodaházak pedig az új épületek kategóriájában jelölve – a REsidence 1 és REsidence 2 külön-külön kvalifikációs eljárás keretében – érték el a legmagasabb fokozatot.

 

 

ReSidence