A 9855 m2 bérbeadható területet lefedő és a legmagasabb szintű szabványoknak megfelelő „H” épület 2019. április végén kapta meg a használatbavételi engedélyt, és a közelmúltban a hivatalos átadására is sor került, amivel a Bonarka for Business irodakomplexumban kialakított modern irodaterület mérete 75 000 m2-re nőtt. Az impozáns irodaépület, amelynek homlokzata részben üvegből készült, BREEAM Very Good minősítéssel rendelkezik. Az első bérlők – a City Break, a New Work és a Herbalife Nutrition – beköltözésével az épület kihasználtsága eléri a 45%-ot. A B4B komplexum új bérlője, és egyben első étkezdéje, a City Break a földszinten nyitotta meg 400 m2 területű éttermét, míg a New Work, a közép- és kelet-európai régió 3 legkiválóbb irodai szolgáltatásokat nyújtó vállalatainak egyike, körülbelül 2800 m2 irodaterületre vonatkozó bérleti szerződést írt alá.

„Örömömre szolgál, hogy átadhatjuk a „H” épületet, az immár közel 75 000 m2 bérbeadható területet lefedő krakkói irodai projektünk, a Bonarka for Business 8. épületét. kihasználva a továbbra is erős közép- és kelet-európai gazdaságok nyújtotta pozitív környezetet, valamint az irodapiac egészséges dinamizmusát. Idén további két irodaépület építkezési munkáit kezdjük el a B4B komplexumban, összesen 20 000 m2 bérbeadható területen, valamint idén elindul a katowicei Silesia for Business első szakasza is 26 000 m2 bérbeadható területtel.  A budapesti, mintegy 37 000 m2 bérbeadható területet lefedő Millennium Gardens irodafejlesztés kivitelezése is jól halad – jelenleg a szerkezetépítési munkálatok zajlanak, melyek idén ősszel fejeződnek be, az irodaház átadása pedig 2021 második negyedévében várható. E projektekkel a TriGranit pipeline irodaberuházásai immár közel 100 000 m2 bérbeadható területre terjednek ki, három közép- és kelet-európai városban” – mondta el Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

A komplexum egyéb épületeire jellemző élénk bérleti tevékenységekhez kapcsolódóan az elmúlt hónapokban összesen 11 316 m2 bérbeadható területre kiterjedő új, megújított és meghosszabbított bérleti szerződés került aláírásra. A Herbalife Nutrition – a B4B egyik régi bérlője, amelynek az a célkitűzése, hogy egészségesebbé és boldogabbá tegye a világot – meghosszabbította a 2150 m2 területű bérleti szerződését a „C” épületben, továbbá jelenlegi irodaterülete további 1 emelettel (1278 m2 bérbeadható terület) való kibővítése mellett döntött a „H” épületben.  Emellett a GlobalLogic – egy teljes életciklusos szoftveres termékfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó vállalat – nemrégiben további két szintre vonatkozó bérleti szerződést írt alá, amely összesen 2585 m2 bérbeadható területet fed le, valamint egy korábbi bérlő irodaterületét is elfoglalja majd az „F” épületben, így a vállalat összesen 6465 m2 bérbeadható területet fog bérelni a komplexumban. 2019 februárjában az ipari szintű, átfogó IT-szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalat, a Hemmersbach, elfoglalta az „F” épületben rendelkezésre álló utolsó bérelhető területet. A vállalat 326 m2 bérbeadható területre vonatkozó bérleti szerződésével az „F” épület elérte a 100%-os kihasználtságot. Végül, de nem utolsósorban a Vsoft, az irodakomplexum egyik régi bérlője úgy döntött, meghosszabbítja az 1777 m2 bérbeadható területre vonatkozó bérleti szerződését az „E” épületben.

 

TriGranit