A hazai értékteremtés és-őrzés egyik legrangosabb díjával az V. kerület Önkormányzatának Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottsága olyan kiemelkedő építészek, városrendezők tevékenységét honorálja évente egyszer, akik kimagasló szerepet töltenek be a kerület építészeti arculatának megteremtésében, formálásában, valamint az épített környezet védelmében. Egy évben legfeljebb 3 személy vagy közösség lehet díjazott.


Budapest nagyvárosi jellegének kialakítása – többek közt ez a törekvés hozza közös nevezőre a rendhagyó Eiffel Palace projekt résztvevőit, a Horizon Developmentet, valamint a generáltervezést és kivitelezést irányító DVM groupot a díj 19. századi születésű, kiváló mérnök-akadémikus névadójával. A beruházó és partnerei számára – a legendás épület régi, káprázatos szépségének visszaállítása mellett – elsődleges szempontot jelentett a legmodernebb irodaházakra jellemző, magas fokú környezettudatosság is, ennek köszönhetően az Eiffel Palace munkálatai kezdetektől a LEED és BREEAM épületminősítési rendszerek követelményei szerint zajlottak. Az épület, kettős minősítésével példaértékű lesz a közép-európai fejlesztések sorában.


Mindemellett az Eiffel Palace-ban a rangos díj megteremtése mögött álló szándékok reprezentálódnak egy helyen: újjászületett, 19. századi pompájával és újonnan teremtett, 21. századi korszerűségével egyszerre válik az értékőrzés és az értékteremtés első számú képviselőjévé.A Horizon Development ingatlanfejlesztő cégről:

A Horizon Developmentet 2006-ban több, stratégiailag fontos telek birtokában alapították meg tulajdonosai, a meglévő ingatlanok fejlesztésére, új lehetőségek felkutatására, illetve további hosszú távú együttműködésre. A cég és a tulajdonosok referenciái között olyan projektek szerepelnek, mint az Eiffel Téri Irodaház, vagy a Váci úti Promenade Gardens Irodaház fejlesztése, a Bank Center átalakítása, ill. a Marczibányi Sportcentrum létrehozása. A Horizon Development emellett részt vesz a környező országokban a közeljövőben induló ingatlanfejlesztések előkészítésében és szaktanácsadásában is.

 

Forrás: Horizon