Az idei évben is díjazták az ingatlanpiac legjobbjait a Property Investment Forum 2014 konferencián. A „Property Awards 2014” díjkiosztóján idén összesen négy kategóriában hirdettek győztest, így a konferencia résztvevői szavazhattak az év legjobb ingatlanprojektjéről és a jövő legjobb fejlesztési koncepciójáról is, valamint díjazták a magyar ingatlanpiac idei legnagyobb tranzakcióit is.

Az év bérleti tranzakciójáért járó "Transaction of the Year" díját a Cushman & Wakefield vehette át, amely a Vodafone-t képviselte az Arena Cornerhez történő újraszerződés során. A brit mobilszolgáltató idén nyáron jelentette be, hogy megújítja, és további 5 ezer négyzetméterrel ki is bővíti meglévő bérleti szerződését.

A legnagyobb befektetési üzletkötésért járó „Deal of the Year” díjat a Jones Lang LaSalle nyerte el a Hotel Intercontinental értékesítésében való közreműködéséért. A négyszáz szobás exkluzív budapesti szálloda a két éve már a Le Meridien megvásárlásánál feltűnt dubaji Al Habtoor csoport kezébe került.

Az elmúlt éveknek megfelelően idén is szavazhattak a konferencia résztvevői az „Év Ingatlanprojektjéről”. Az idei versenyben az c, a Váci Corner Offices, az East Gate Business Park és a Groupama Aréna vettek részt, amelyek közül a hazai ingatlanszakma krémje az Eiffel Palace-t találta 2014 legjobban sikerült beruházásának. Az eredetileg 1893-ban épült ingatlant a Horizon Development élesztette újjá a 2011-ben elindított rekonstrukcióval. A nyáron az MNB vásárolta meg az irodaházat.

A már lezárult projektek mellett külön versenyen vettek részt a legizgalmasabb jövőbe mutató fejlesztési tervek is. A leadott szavazatok alapján a konferencia részvevői a Graphisoft Park további fejlesztési terveit tartották a legígéretesebbnek.


Zempléni