A személygépjárművek esetén ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly júliusi számoknál 12%-kal magasabb. Az első hét hónap összesítésében az előző év azonos időszakához képest nem történt változás. A kishaszon-gépjárművek esetén az előző év júliusi eredményeihez képest 3%-os visszaesés történt, az első hét hónapot figyelembe véve a számok 13%-kal alacsonyabbak.Hiába nyert az Opel...

Júliusban a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) az Opel volt, 720 darabszámmal, a 2013-as év első hét hónapjában a Ford került ki győztesen 4,312 db-os  össz forgalomba-helyezéssel, mellyel a hazai piac 11%-át sikerült lefednie a márkának.

Modell közül a legtöbbet a Skoda Octaviából adták el júliusban, összesen 330 darabot. Ebben a kategóriában az éves ranglistát is az Octavia vezeti 1 839 darabos eladással.Továbbra is a cégek működtetik a piacot

A magyar gépjárműpiacot főleg a céges vásárlók tartják életben, arányuk szinte változatlan a magánszemélyekkel szemben. Az új autók háromnegyedét (74%) cégek veszik meg, míg a maradékot vásárolják a magánemberek.

Összehasonlítás végett a válság előtti 2008-es év júliusi eredménye a 2013-as év azonos időszakának 265%-a volt, tehát 15,884 db személyautó és haszongépjármű talált gazdára.