Az Akadémia Business Center egy A kategóriás irodaház a budapesti belváros szívében, mely jelenleg a Raiffeisen Bank székházaként ismert. Miután a Raiffeisen visszaadta területének egy részét, elengedhetetlen volt a recepció terület felújítása, hogy az épület vonzóbb és megfelelő legyen más bérlők részére is.

A belsőépítészeti terveket a Mádi- Láncos Stúdió készítette, míg a kialakítási munkálatokat a DVM végezte és az egész projekt felügyeletével a C&W Projekt Menedzsment üzletága foglalkozott.

Az alapötlet egy modern, egyedülálló környezet létrehozása volt, mely kontrasztban áll, az épület klasszikus vonalaival. Ezt új anyagok megjelentetésével, új világítótestekkel és új bútorokkal oldottuk meg. Szintén nagyon fontos volt a lobby megnyitása a Duna irányába. A felújítási munkálatok során a régi márvány fal- és padlóburkolatokat modern greslapokra cseréltük, valamint gipszkarton stukkóval ellátott falakat és festett üveg burkolatot alkalmaztunk. Tovább nagyon fontos elem, az elegáns tükörhatású recepciós pult, mely fölé kör alakú lámpákat lógattunk. A legfontosabb “wow hatást” a szögletes tükörfal, a “monolith” adja, mely a helyiség közepén áll és meglepő vizuális hatást kelt. Két interaktív plazma képernyő is beépítésre került, mely friss információkkal szolgál a látogatók részére.

Csikós Ádám Associate, a C&W budapesti projekt menedzsment üzletágának vezetője elmondta: “Ez egy nagyon speciális megbízás volt számunka, nem csak a műszaki kihívások és a működő irodaépületben való munkavégzés miatt, hanem mert a tervek nagyon dizájn centrikusak voltak. Az elképesztő végeredmény magáért beszél, és úgy hiszem, példaként szolgálhat más, hasonló épületek számára.”

Az Akadémia Business Center az 1860-as években épült, az Első Dunagőzhajózási Társaság központi irodájaként, majd egy 13,200 négyzetméteres 7 emeletes irodaházat alakítottak ki belőle. A C&W az épület közös-kizárólagos bérbeadó ügynöksége.

 

Cushman