A lengyel hazai össztermék (GDP) 0,4 százalékkal nőtt a június végével záródott három hónapban az első negyedévhez képest, amikor 0,2 százalékkal bővült. Éves szinten a második negyedévben a lengyel gazdaság 0,8 százalékkal erősödött az első negyedévi 0,5 százalék után.


Ugyancsak előzetes számítások szerint a szlovák gazdaság 0,3 százalékkal nőtt negyedéves összevetésben a második negyedévben, felülmúlta a szakértők által várt 0,2 százalékot, míg az éves bővülés 0,9 százalék volt az első negyedévi 0,6 százalék után. A szakértők szerényebb, 0,5 százalékos éves szintű második negyedévi gazdasági növekedésre számítottak.Csehország túljutott a recesszión

A cseh GDP a második negyedévben 0,7 százalékkal nőtt negyedéves szinten az első negyedévi 1,3 százalékos zsugorodás után és ezzel a cseh gazdaság túljutott a csaknem két éve tartó recesszión. Éves összehasonlításban a cseh gazdaság 1,2 százalékkal gyengült a második negyedévben az első negyedévi 2,4 százalékos hanyatlást követően.


Bulgáriában a negyedéves szintű gazdasági növekedés 0,2 százalékra mérséklődött az első negyedévi 0,4 százalékról. Éves szinten a GDP 0,1 százalékkal zsugorodott az első negyedévi 0,1 százalék növekedés után.

Magyarországon 0,1 százalékkal nőtt a GDP negyedéves, és 0,5 százalékkal éves összehasonlításban.

 

Privatbankar.hu