Hat saját tulajdonú portfoliócéget egyesített az Apeninn E-Office Zrt. név alatt július 10-ével az elsősorban irodapiaci befektetésekre fókuszáló Appeninn Nyrt. A tőzsdén jegyzett ingatlanholding cég azokat a projektcégeit egyesítette egyetlen név alatt, melyeknél az Erste Bank szerepelt finanszírozóként.

A lépéstől hatékonyabb portfolió-működtetést és akár 70 millió forintot elérő kiadáscsökkentést vár az Apenninn, amely hasonló lépéseket tervez más projektcégek esetén, ahol ugyanazon bank a finanszírozó.

 
Július 10-i bejegyzéssel és 700 millió forintos jegyzett tőkével létrehozta az Appeninn E-Office Zrt.-t az elsősorban az irodapiaci és city-logisztikai szektorban jelentős pozíciókkal rendelkező, dinamikusan növekvő tőzsdei cégcsoport. A társaságot az Appeninn Nyrt. az Erste Bank által finanszírozott hat, korábban különálló projektcégének összeolvasztásával – ezek egyedüli és kizárólagos jogutódjaként – alapította. A hat korábbi társaság az Andrássy „96” Kft., a Hattyúház Zrt., a Volcano Properties Kft., a TAVIG Kft., az OM ’05 Zrt. és a Teleconstruct Kft. volt.


A projektcégek összeolvadásának köszönhetően hatékonyan csökkenthetők az adminisztrációs terhek és jelentősen csökkenhetnek a cégcsoport kiadásai, valamint a tőzsdei léthez elengedhetetlen transzparenciát is tovább tudja növelni a társaság.


„Az Appeninn a projektcégek egyesítésével jelentős előrelépést tett ingatlanportfoliójának még hatékonyabb működtetése érdekében. A költségmegtakarítás az előzetes számításaink szerint akár a 70 millió forintos összeget is elérheti éves szinten. Mindezek alapján a jövőben más, azonos bank által finanszírozott leánycégeink összeolvasztását is tervezzük az előnyök kihasználása érdekében,” emelte ki a lépés jelentőségét Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

 

A hat korábbi projektcég az Appeninn portfoliójában többek között olyan jelentős ingatlanokhoz kapcsolódott, mint például a Széll Kálmán tér közelében található Hattyúház, a IX. kerületi Páva Point irodaház, az V. kerületi Mérleg utca 4. szám alatt álló irodaház és a XIII. kerületi okmányirodának is helyet adó épületegyüttes.

 

Forrás: Appeninn