Az Ecodome koncepciójának lényege

A redwoodholding anyavállalat alá tartozó B&L Estates nem egy „office machine-t”, vagyis egy lélektelen, nagyüzemi irodaházat álmodott meg a remek adottságú krisztinavárosi telekre, hanem egy emberi léptékű, barátságos, nagyon sok belső zöld területtel rendelkező és egészséges környezet biztosító egyedi épületet. Az Ecodome egyrészt igazodik a környék patinás légköréhez, másrészt egész építészeti és üzemeltetési filozófiájával, a legkorszerűbb energiaeszközök és minőségi anyaghasználatával, valamint intelligens részletmegoldásaival példamutató értéket képvisel a mai budapesti kereskedelmi ingatlanpiacon.


 Miben más az Ecodome?


Igazi ingatlanpiaci konjunktúra van, gombamód nőnek ki az új épületek a földből, de az Ecodome-ot nehéz berakni egy dobozba, markánsan kilóg a sorból. Az Ecodome-mal a fejlesztők több célt is megvalósítanak. Egyrészt egy ikonikus épületet álmodtak a Krisztinavárosba, amely tiszteletben tartja a Naphegy örökségét. Másrészt a fenntarthatóságot, a kellemes és ma már kiemelkedően fontos egészséges munkakörnyezetet, valamint a bérlők számára nagyon kedvező üzemeltetési költséget ötvözik, amit ők officiency-nek (OFFICE+EFFICIENCY) neveznek. Nagyon leegyszerűsítve, olyan irodaházat terveztek, amelynek az üzemeltetési költségei alacsonyabbak lesznek, mint a piacon már jelenlévő és a közeljövőben fejlesztendő házakénál. Mit jelent ez a bérlőknek? Az energiamegtakarítás mértéke 24-50% között alakul; 40%-os víz- és 60%-os villamosenergia megtakarítással számolnak, és a szokásosnál 70%-kal kevesebb szilárd hulladék keletkezik majd az épületben. Ledvilágítás, napelem, szürkevíz-felhasználás, okosórák és egy sor egyéb olyan innováció, amely külön-külön mind megtalálhatóak a budapesti irodapiacon, de egyetlen épületbe még nem építettek be ennyi korszerű eszközt.


Krisztinaváros ékköve


Az épület úgy lesz modern, hogy közben beleillik a patinás városi környezetbe. A tetőteraszok például a Vár bástyájával azonos magasságban lesznek, így fantasztikus panorámát kínálnak majd. (A panoráma csakugyan lélegzetelállító lesz, szinte nincs is ehhez hasonló a városban. Akit érdekel, hogy mit látni majd a tetőteraszról, az kattintson az alábbi videóra 0:53-nál: www.redwoodholding.hu/ecodome/animations) Ugyanakkor az egész épületre igaz, hogy magasan a házak fölé nyúlik, mégsem nyomja agyon a város finom szövetét. Az Ecodome a környék szerves része lesz: az épület jobb oldalán épülő passzázs, amely a kerületi szabályozási tervével összhangban a Mészáros utcát a Déli pályaudvarral összekötő sétány kiindulópontja lesz. A beruházók szeretnének valamit visszaadni a közösségnek is: ezt a célt szolgálja majd, az épület előtti, beékelt zöld kert. Az épület frontját úgy tervezték meg, hogy irodatereknek is alkalmas legyen, de igény esetén bárki által látogatható kereskedelmi egységeket is el tudunk ott helyezni.


Mit kínálnak a bérlőknek?


A felszín felett szintenként 1000 négyzetmétert, összesen közel 5000 nm-t építenek. Az Ecodome építése 60%-os előbérleti szerződéssel indul egy tripla A kategóriás bérlővel. Nem véletlenül: Ne feledjük, hogy egy igazi prémium kategóriába tartozó lokációról van szó, az utolsó nagy beépítetlen területről a Naphegy térségében. Emellett még az autópályák, hidak közelsége, a sétatávolságon belül elérhető metró és vasútállomás kínálta könnyű megközelíthetőség is vonzóvá teszi az irodaházat. A kétszintes mélygarázsban 91 autónak van hely, emellett két elektromos autótöltő állomást és prémium színvonalú zuhanyzós kerékpártárolót is építenek.


Ergonómia – egy szinttel feljebb


Az Ecodome magas hatékonyságú, modern és egyedi irodaház, LEED platinum minősítéssel, de ez nem egy öncél: az ergonómia és a környezettudatosság a gazdaságosságot szolgálja. Olyan minőségi és egészséges munkakörnyezetet teremtenek, ahová szívesen járnak be a dolgozók nap mint nap. Egyszerűen azért, mert jó itt lenni. Valószínű, hogy a majdani bérlők nem is lesznek tisztában a részletekkel: a gépészet tervezésénél elemezték az elmúlt 50 év időjárási statisztikáját, és úgy alakították ki a traktusmélységeket, hogy mindenhova eljusson a természetes fény, a légcsere rendszert pedig úgy tervezték meg, hogy figyelembe vették a majdani munkaállomások legvalószínűbb elhelyezését. A beáramló friss levegő mértéke, illetve annak hőmérséklete tökéletes lesz. Nagyon leegyszerűsítve: a dolgozók lábai meleg levegőt kapnak, a fejek pedig friss hideget.


További információk:
www.redwoodholding.hu/ecodome

 

Ecodome