A legjobb regionális projektnek választották az OTP Ingatlanbefektetési Alap tulajdonában lévő SZGD Innovációs Inkubátorházat, amelynek fejlesztését ugyancsak a Futureal-csoport menedzselte. Ezek a projektek is képviselik majd Magyarországot a jövő évi európai versenyen.

A Grand Corvin by Cordia az angol tájépítész, Robert Townsend által tervezett Corvin Sétány mentén található utolsó szabad telken épül fel. A Futureal-csoport leányvállalata, a Cordia beruházásában megvalósuló lakóház Budapest szívében, a Nagykörút és az Üllői út találkozásánál fekvő, megújult városrészben, a Corvin-negyedben található. Itt nem csak a M3-as metróvonal és a 4-6-os villamos közelsége, hanem a terület átgondolt koncepciójának köszönhető teljeskörű szolgáltatási környezet is gondoskodik a lakók kényelméről. A LAB5 építésziroda tervezésében formát öltött Grand Corvin a sétány 8. lakóépülete, a teljes Corvin-negyedet tekintve pedig a vállalatcsoport 10. lakóingatlan-beruházása. A 942 négyzetméteres belső zöld kerttel rendelkező épületben 194 lakás található, a 30 négyzetméteres stúdióktól a 132 négyzetméteres családi otthonokig – a földszinti lakások kertkapcsolatosak, illetve minden emeleti lakáshoz külön erkély tartozik.  

A Futureal-csoport ikonikus kereskedelmi projektje az Etele Plaza, ami a budai oldal legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja lesz. A kivételes építészeti megoldásokat és digitális szolgáltatásokat ötvöző okospláza az Etele tér közvetlen közelében, az ország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot összekötő csomópontjában épül meg. A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál létrejövő, 55 ezer négyzetméter bérbeadható területű Etele Plaza – közvetlen járatokkal – akár 10 perc alatt is elérhető a belvárosból. A Paulinyi - Reith & Partners tervezte bevásárlóközpont külső megjelenését a főbejárat Magyarország legnagyobb - külön szerkezeti megtámasztás nélküli – függönyfal-szerkezete, valamint a homlokzat térben kiugró és visszahúzott dobozokat idéző formavilága határozza meg. A Dyer építészeti és designstúdió által megálmodott belső tér legjellemzőbb eleme a lágyan ívelő vonalvezetés mellett egy közel 200 négyzetméteres interaktív LED kijelzős média felület lesz - mindez a bevásárlóközpont-dizájn legújabb generációját hozza el Magyarországra.

Az egykori Széchenyi-gimnázium évek óta üresen álló épületének átalakításával kezdődött meg Szegeden az SZGD Innovációs Inkubátorház nevet viselő irodakomplexum létrehozása. Az OTP Ingatlanbefektetési Alap által megvásárolt létesítmény felújítása és modernizálása az SZGD Innovációs Inkubátorház Kft. délkelet-magyarországi térség fejlesztését célzó program részeként valósult meg a Futureal-csoport menedzselésével. Az ugyancsak a LAB5 építésziroda által tervezett, több mint 7000 négyzetméteres „A” kategóriás irodaház főleg IT területen működő K+F cégek inkubálására és multinacionális vállalatok szolgáltató központjai számára nyújt megfelelő technikai hátteret és modern munkakörnyezetet. A Szegeden és környékén egyedülálló irodaépület a belvárostól mindössze 15 perc sétával megközelíthető, illetve a Szegedi Tudományegyetem legtöbb karától is elérhető távolságra helyezkedik el.

A Construction & Investment Journal (CIJ) által alapított díj az egyik legrégebbi szakmai elismerés Magyarországon. A CIJ Awards már tíz éve értékeli a kivételes helyi, regionális és nemzetközi ingatlanpiaci teljesítményeket. A hazai kategórianyertesek képviselik Magyarországot a jövőre megrendezendő európai versenyen.

 

Futureal