Az ár sem publikus.” – nyilatkozta portálunknak Széll Csaba, a CE LAND Asset Management Ltd. ügyvezető igazgatója, megerősítve egyúttal a piac látványos erősödéséről érkező híreket. „Ha a teljes idei évet nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy az általunk látható üzleti ingatlanok piacán nagyságrendileg több tranzakció történik 2014-ben - kb 10-12 ügylet -, mint az elmúlt 5 évben bármikor!”.
Szeptemberben újabb tranzakció következett: a XI. kerületi, Fehérvári úti Dexagon irodaházat adták el az ERSTE ingatlan befektetési alapnak, szintén nem publikus összegért. Széll Csaba szerint a két adásvétel nem a véletlen műve: ingatlankezelőként azon dolgoztak, hogy az ingatlanok a lehető legnagyobb telítettséggel, a legjobb állapotban üzemeljenek, és a legjobb áron értékesíthessék azokat az osztrák ügyfelük, a VB RES stratégiájának megfelelően.

Az ügyvezető szerint március óta egyértelmű az erősödés a budapesti befektetési piacon, de „ennek ellenére óvatosan tekintenék az előttünk álló időszakra, ugyanis a piacon regisztrál tranzakciók nagy része atipikus. A CE LAND ellentétben ezekkel egy kicsit ki is lóg a sorból: az általunk idén várhatóan tető alá hozott öt tranzakció (a fentiek mellett még további három szerződésen dolgozunk) a „klasszikus” kategóriába sorolható, vagyis a mi üzleteink intézményes jellegű, transzparens szerződéskötések, a kategóriának megfelelő súlyú szereplőkkel.”Irodakereso.info