A kedvező értékelés alapja többek közt a cég diverzifikált termékportfóliója, a minőségi irodaállomány, valamint a professzionális cégvezetés.

A WING Zrt., Magyarország vezető ingatlanfejlesztő vállalkozása részt vesz a Magyar Nemzeti Bank vállalati kötvényvásárlási programjában. A július elsején elindult program keretein belül a jegybank 300 milliárd forint keretösszeg erejéig vásárol hazai székhelyű, nem-pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket. A részvétel feltétele a pályázó vállalatok kötvényeinek legalább B+-os minősítése. A Scope Ratings értékelése alapján a WING túlteljesítette a részvételhez szabott feltételt, ugyanis míg a vállalat maga BB stabil, addig kötvényei BBB- minősítést szereztek.

A rendkívül pozitív értékelés több tényezőnek köszönhető: a WING által fejlesztett és tulajdonolt magas minőségű irodaportfolió és az épületeket hosszú távon bérlő nemzetközi vállalatok mellett az alacsony hitelarány, a diverzifikált termékportfólió és a professzionális cégvezetés játszották a fő szerepet. A WING az elmúlt néhány évben a magyar ingatlanpiac egyik legjelentősebb szereplőjévé vált, mára minden ingatlanpiaci szegmensben jelen van, a fókuszterületet jelentő irodaházak mellett, ipari ingatlanok, kereskedelmi ingatlanok, szállodák és lakóparkok is a portfoliója részét képezik. Legújabb fejlesztései közé tartozik többek között a Telekom székház, az Ericsson székház vagy az ibis Styles Budapest Airport Hotel. A vállalat pozitív kilátásait is megemlíti a riport, ugyanis az elmúlt években gyors növekedést produkáló ingatlanfejlesztő, a várakozások szerint, az elkövetkező időszakban további fejlődés előtt áll.

A WING Zrt., Magyarország egyik legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozása több sikeres tőzsdei kötvényprogramon van túl és a 20 éves piaci jelenléte során összesen 1 millió négyzetméter ingatlant fejlesztett. Projektjei révén Budapest arculatát meghatározó épületekkel lett gazdagabb a főváros, azonban a cég a fővároson túl is folyamatosan keresi az új lehetőségeket és már megtette az első lépéseket a külföldi terjeszkedés irányában.

 

Wing Zrt.