Az S IMMO csoport konszolidált adózás utáni eredménye jelentős, 22,5%-os növekedést ért el 2012-ben, így az év végén 26 millió eurón állt. 2012 során a vállalat fennállásának legmagasabb EBIT eredményét produkálta. Az eredmény 106,8 millió euró volt, 14,5 millió euróval több, mint 2011-ben.A pozitív eredmények kapcsán az S IMMO csoport menedzsmentje 2013 júniusában tartandó éves közgyűlésén részvényenként 0,15 eurós osztalék kifizetésre tesz javaslatot, mely 50% mértékű emelés az előző évhez képest. „A 2012-es kiváló eredmények alátámasztják üzleti megközelítésünket: Megfontolt ingatlanberuházásainknak köszönhetően maximálisan ki tudjuk használni az ingatlanciklusok előnyeit, ami nem csupán nyereségessé tesz minket, hanem felkészültté is ”– mondta Ernst Vejdovszky, az SMMO AG Igazgatóságának elnöke.S IMMO Hungary – Újabb sikeres pénzügyi év a magyar piacon.

A magyarországi leányvállalatok, amelyek hazánkban már több mint tíz éve van jelen számára kifejezetten kedvezően alakult a tavalyi év. A kamatok, adózás és értékcsökkenés leírás előtti üzleti eredménye (EBITDA) 11,16 millió euróról, 11,79 millió euróra nőtt, míg az összesített árbevétel elérte a 27,92 millió eurót. A bérleti díjakból származó bevétel ugyan kis mértékben - 8,1 millió euróról 7,9 millió euróra - csökkent, ennek ellenére az S IMMO meg tudta tartani kedvező bérbeadottsági szintjét. Számos bérlőjével állapodott meg szerződéskötésben és új partnerekkel is bővült ügyfeleik sora, amely a cég munkájának elismerését is jelenti egyben. Az S IMMO magyarországi leányvállalatainak EBIT eredménye ugyancsak kiemelkedő, hiszen több mint 38-szoros erősödéssel, 6,08 millió euró növekedéssel büszkélkedhet.

A kiélezett piaci környezet ellenére az S IMMO a szállodaiparban is szárnyalt: a budapesti Hotel Marriott üzemeltetéséből származó bevétele a 2011-es évinél 3%-kal magasabb, összesen 17,30 millió euró volt. Az előzőévhez képest javulást jelent, hogy az ingatlanok átértékelési eredménye idén a tavalyi értékhez képest javulást mutatott. A leányvállatok költségoldalon csökkenést értek el 2012-ben, aminek segítségével jelentős megtakarításhoz jutottak. A működési eredmény is erőre kapott, 7%-kal növekedett a tavalyi évhez képest. A nettó működési eredmény mind összegében, (11,58 millió euróról, 12,40 millió euróra) mind árbevétel arányosan emelkedett (42,36%-ról 44,41%-ra). „Büszkék vagyunk 2012-es sikereinkre, ezek egyben kézzel fogható visszajelzést is adnak számunkra, hogy jó úton járunk. Nem kényelmesedünk el azonban a kiváló eredmények ellenére 2013-ban is folytatjuk a kemény munkát és mindent megteszünk majd, hogy megfeleljünk bérlőink elvárásainak és továbbra is hozhassuk a tőlünk megszokott nemzetközi színvonalat” – mondta Sermer Katalin, az S IMMO Hungary ügyvezető igazgatója.

 

 

Forrás: S-IMMO