Az elsősorban a fővárosi irodapiacra fókuszáló társaság 380 millió forintos konszolidált díjbevétel mellett 221 millió forintos EBITDA eredményt ért el. A társaság adózott eredménye 345 millió forint nyereséget mutatott.

Az ingatlanpiaci társaság az idei év első három hónapjában ingatlanportfóliójának bérleti díjbevételét 28 százalékkal növelte, s mivel az üzemeltetési költségei ennél kisebb mértékben növekedtek, konszolidált nettó díjbevétele még ennél is jelentősebb mértékben, közel 34 százalékkal bővült. „A cégérték és az eredményesség növelése fontos szempont számunkra, s úgy gondolom, hogy a csökkenő hazai betéti kamatkörnyezetben a befektetők szemében is újra felértékelődhet a stabil, eredményesen működő tőzsdei cégekbe való befektetés lehetősége. A fundamentális alapokon j&oa cutel értékelhető és sikeres vállalatok vonzó célpontot jelenthetnek a hazai kis és intézményi befektetők számára is”- emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója a társaság eredményei kapcsán.

 Az Appeninn csoport árbevételének növekedése egyrészt az elmúlt egy évben lezárt jelentős akvizícióknak köszönhető, amelyek révén a cégcsoport ingatlanállománya több mint hatvanötezer négyzetméterre növekedett. Másfelől a cégcsoport által üzemeltetett ingatlanportfólió kihasználtsága stabilan a piaci átlagot jóval meghaladó, 95 százalék feletti szinten áll.

 A cégcsoport IFRS szerinti konszolidált díjbevétele 380 millió forintot, míg az IFRS szerinti nettó (közvetlen költségekkel csökkentett) díjbevétele 240 millió forintot tett ki. Ezzel párhuzamban az EBITDA szintű eredmény 28 százalékkal emelkedett és 221 millió forintot ért el. A működési eredmény is közel negyedével bővült, 167 millió forintra emelkedett. A kiugróan magas adózás előtti eredményt a társaság devizában értékelt ingatlan portfóliójának és deviza hiteleinek átértékeléséből eredő pozitív, 267 millió forint összegű egyenlege növelte, így a cégcsoport adózás előtti eredménye 355 millió f orintra, a társaság tulajdonosaira jutó eredmény pedig 326 millió forintra növekedett.

 A társaság számára a mintegy 21 milliárd forint értékű ingatlanportfólió hatékony üzemeltetése kiemelten fontos szempont, amelynek eredményei az eredményszámokban is tetten érhetők. A cégcsoport továbbra is keresi a megfelelő értékeltségi szintű, stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkező, jó lokációjú, a megcélzott irodapiaci, illetve city-logisztikai szegmensek körébe tartozó ingatlanokat, akvizíciós stratégiájának megfelelően. „Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy portfóliónkat értékes, jó jövedelemtermelő potenciállal rendelkező ingatlanokkal bővítsük, és az üzemeltetés hatékonyságát folyamato san javítsuk. Az ingatlanportfóliónk kihasználtságának magas, 95 százalék feletti szintje az ingatlanok jó lokációját, ár-érték arányát és a bérlői elvárásoknak megfelelő szolgáltatásainkat is tükrözi.”- emelte ki Székely Gábor.

 

Forrás: Appenin