A Váci úton lévő irodaépületet 2014 októberében kezdte építeni a Skanska. A két fázisban épülő „A” kategóriás irodaház első fázisát 2016 második, míg a teljes épületet 2016 harmadik negyedévében tervezik átadni. Az irodakomplexum 26.200 négyzetméter irodaterületet kínál 7 emeleten, étteremmel és számos szolgáltatással. A parkolásra 3 mélygarázs szinten nyílik lehetőség. A kerékpárral érkezőket biciklitároló, zuhanyzó és öltöző várja.

Az irodaház kiadható területeinek több mint 10 százalékára, az épület teljes első szintjére már rendelkezik aláírt előbérleti szerződéssel. Az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője, a Schneider Electric 3.200 négyzetméterre költözik be 2016 őszén.

A Nordic Light tervezője a Mérték Group, a kivitelezésért és az értékesítésért a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. felelős.

Az irodaház már megszerezte a LEED Gold előtanúsítást, a nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer fenntarthatósági kritériumainak kiemelkedően jó eredménnyel felelt meg.

„A Nordic Light irodaházat a helyszín, az energiahatékony technológiai rendszerek, valamint a kiemelkedő építészeti megoldások teszik Budapest egyik legvonzóbb irodapiaci fejlesztésévé, és a Skanska portfólió újabb figyelemreméltó zöld épületévé.” – mondta Linczmayer Zoltán, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Skanska minket bízott meg legújabb irodaháza bérbeadásával, amely nyitott belső közösségi kertjével új zöld közterületet is teremt.”- tette hozzá Kibédi Varga Lóránt, a CBRE ügyvezető igazgatója. „A Nordic Light az egyetlen, 2016-ban átadásra kerülő, spekulatív irodaprojekt a Váci úton: az épület iránt több nemzetközi bérlő is érdeklődik, akikkel már előrehaladott szakaszban tartanak a tárgyalások.”

Letölthető Nordic Light látványok: https://www.dropbox.com/sh/4ou7uotaaw90bjn/AAAmi7GYuNhK_-8ptlnZ8Irua?dl=0

 

 

Skanska