Gyorsuló változások, rövidülő reakció idő

Az elmúlt időszakban bekövetkező események korábban nem látott tempóban okoznak változásokat mind az egyén mind a szervezetek szintjén. Mindezek jelentős hatást gyakorolnak az épített és digitális környezetünkre. Miközben számos üzleti szektor munkáltatói számára továbbra is csak részlegesen valósult meg az irodáikba való visszarendeződés, a kihasználtsági adatok még mindig a járvány előtti időszak felét közelítik.

A témát feldolgozó elemzések és beszámolók valami nagyon új kibontakozását remélik, azonban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az önkénytelen visszarendeződés nem várt kihívások elé állítja az ingatlanpiac felhasználóit és szolgáltatóit egyaránt. „A modern irodatörténelem elmúlt 100 évében még nem volt olyan eseménysorozat, aminek következtében az egész világon egyszerre menjenek végbe olyan változások, melyeket minden nap tapasztalunk magunk körül. A 2000-es évek eleje óta folyamatosan érkeznek a jelek, hogy a korábbi irodához köthető viszonyrendszereink alapos átalakuláson mennek át, azonban ez robbanásszerűvé vált az elmúlt néhány évben.” - fejtette ki Horváth Dávid, a Colliers Magyarország Workplace Advisory Services üzletágának vezetője.

Integrált stratégiai tervezés és változásmenedzsment

A kiszámíthatatlan és gyorsan végbemenő komplex változások megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen az integrált stratégiai tervezés és változásmenedzsment. „Célunk tovább tágítani a szolgáltatásaink hatókörét egy valódi végponttól végpontig tartó együttműködésben és ügyfeleink korábbi tapasztalatán alapuló szolgáltatási mixszel, amely ötvözi a hagyományos tanácsadást és a megvalósítás különböző területeit. Ezzel a megközelítéssel biztosítani tudjuk, hogy a teljes ciklus alatt a folyamatok fókuszáltak, rugalmasak, hatékonyabbak és gazdaságosabbak legyenek” – tette hozzá Horváth Dávid.

Ezeket a változásokat és ügyféligényeket felismerve pozicionálta újra szolgáltatásait a Colliers kereskedelmi ingatlantanácsadó budapesti irodája. „Dávidnak aktív szerepe volt abban, hogy az Occupier Services üzletág évről évre a budapesti ingatlanpiac business services szektor bérlőképviseleti és tanácsadói rangsorának az élén szerepeljen. A mostani újrapozicionálással tovább szeretnénk erősíteni az integrált szolgáltatásaink sorát. Örömmel tölt el, hogy Dávid aktív részese ennek a folyamatnak és vezetőként tovább tudja erősíteni szakmai jelenlétünket.” - emelte ki Mazsaroff Kata, a Colliers Magyarország ügyvezetője.

 

Colliers