A cél az ügyfelek még magasabb színvonalú üzleti és technológiai kiszolgálása. Az újonnan létrehozott vezérigazgatói pozícióra Dr. Tóth Ágnest kérte fel a Prohuman Zrt. igazgatósága. A hét országban működő vállalatcsoport tavaly több mint 135 milliárd forint bevételt ért el.

Dr. Tóth Ágnes matematika, informatika és pénzügy végzettséggel rendelkezik, gazdaságtudományból doktorált, és az oktatási szférából vált a HR-szolgáltatások piacára. A szakember 2009 és 2023 szeptembere között töltött be különböző menedzsment pozíciókat a Budapesti Metropolitan Egyetemnél (METU), 2019 óta pedig vezérigazgatóként, illetve elnökként irányította az intézményt. Vezetése alatt a METU Magyarország legnagyobb magánegyetemévé vált.

Megújult struktúra – a régi értékek megőrzésével

Zakor Sándor, a Prohuman Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: Egy folyamatosan fejlődő vállalat előbb-utóbb elér egy kritikus méretet, amikor kinövi a korábbi struktúrákat. A Prohuman esetében most, alapításunk 20. évfordulóján jött el ez a pont. Több mint 1.000 ügyfélnek nyújtunk komplex HR-szolgáltatást, és napi 25 ezer embernek biztosítunk munkát, immár hét országban vagyunk jelen Közép-Európában. Eljutottunk arra a szintre, amikor a tulajdonos-vezetők hátrébb léphetnek a vállalat napi irányításától, ezért megújult menedzsment struktúrában dolgozunk tovább, a régi értékek megőrzésével. Biztos vagyok benne, hogy Tóth Ágnes személyében a legjobb szakembert találtuk meg a feladatra: ő is egy sikertörténet részese és alakítója volt az elmúlt 15 évben, az ország legnagyobb magánegyetemének élén – többek között az oktatás és a munkaerőpiac kapcsolatában is – olyan tapasztalatokra tett szert, amivel további lendületet adhat a Prohuman fejlődésének.”

Dr. Tóth Ágnes, a Prohuman Zrt. új vezérigazgatója elmondta: „A Prohuman piacvezető pozíciót tölt be Magyarországon, a legkiválóbb szakemberek dolgoznak a cégnél, és mára a régióban is megkerülhetetlen szolgáltatóvá vált. Vezetőként fontos számomra, hogy folyamatosan fejlődjünk, ne elégedjünk meg azzal, amit elértünk. A Prohumanban óriási fejlődési potenciál rejlik még, ezért szívesen csatlakozom a tulajdonosok víziójának megvalósításához, a növekedési potenciál kiaknázásához.”

Fókuszban az innováció és a kompetenciafejlesztés

Az új vezérigazgató különösen fontosnak tartja az innovatív szemléletet, kiemelten foglalkozik a mesterséges intelligencia fejlődésével, az oktatásra és a gazdaságra gyakorolt hatásával. Úgy véli, az új technológia olyan új eszközöket ad a szakemberek kezébe, amelyeket érdemes használni a HR szférában is. „A mesterséges intelligencia alapjaiban írja át a jövő munkaerőpiacát: a munkával kapcsolatos szakértelem és készségek akár 50%-át is átalakíthatja 5 éven belül. A Prohumannál az lesz a célunk, hogy olyan innovatív megoldásokat dolgozzunk ki, amelyekkel kiaknázhatjuk a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, hogy az ügyfeleink szolgálatába állíthassuk azt” – fogalmazott Tóth Ágnes.

Egyre fontosabb szerepet kap a kompetenciamérés és -fejlesztés. „A Prohuman első húsz éve egybeesett a HR-szolgáltatások karakterének és a szolgáltatók szerepének drámai átalakulásával – mondta el Zakor Sándor.Húsz éve még inkább munkáskezet, ma egyre inkább komplex, digitális technológiával támogatott üzleti megoldásokat várnak tőlünk az ügyfelek. Húsz éve egy munkanélküliség jellemezte gazdasági környezetben kezdtünk dolgozni, ma pedig a munkaerőhiány a minket körülvevő realitás, ahol egyre nagyobb hangsúlyt kap a munkavállalók felkészültsége, kompetenciája – és ezzel együtt erősödik az ezek fejlesztése iránti igény is.”

További nemzetközi fejlődés küszöbén

A vállalatcsoport az elmúlt években nemcsak itthon, de a régióban is dinamikus növekedési pályára állt: 2023-ban a szerbiai CityScope felvásárlásával, valamint szlovéniai leányvállalatának megerősítésével a Prohuman nagy lépéseket tett afelé, hogy a hazai piacvezető szerep mellett regionális szinten is az élre törjön. A vezetői struktúra újraformálásával a vállalat az ambiciózus régiós növekedési célok felé is szeretne újabb lépéseket tenni. Az igazgatóság – Zakor Sándor, Juhász Csongor, Ignácz Béla és Feleki Attila – a jövőben a vállalat stratégiai céljainak megvalósítására, többek között a nemzetközi terjeszkedését támogató feladatokra összpontosít.


Prohuman Group