A Széll Kálmán tér szomszédságában elhelyezkedő, 5000 négyzetméteresMBC Irodaházmodernizálása még nem érte el a végső szakaszt, ám az épület közös területein sétálva úgy érezhetjük, mintha egy teljesen más helyre kerültünk volna. A ház műszakilag is korszerűsítésre került, mivel a jövőben új központi rendszer gondoskodik a levegő folyamatos cseréjéről. Az épület nagy előnye, hogy rendkívül jó tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkezik és pezsgő, élettel teli környezetet kínál a kisebb és nagyobb vállalkozások számára egyaránt.

Ez idáig a földszinten illetvekét emeleten folytatott felújítási munkálatok kerültek befejezésre az összesen hat szintes létesítményben. A lobby átalakítását követően egy nagy kiterjedésű, hangulatos közösségi tér született, amely letisztult és modern dizájnjával kellemes első benyomást nyújt az irodaházba érkező ügyfelek számára. Az elkészült területen nagy hangsúlyt kapott a látvány,amelyet kényelemmel és praktikummal ötvöztek. A változó igényekhez igazodva minden bérlő részére elérhető öltöző és zuhanyzó került kialakításra a földszint területén. Az autóval érkezők számára a kétszintes mélygarázs nyújt parkolásai lehetőséget, melyen belül a kerékpárral közlekedőknek is épült tároló és öltöző-zuhanyzó egység.

„Időszerűvé vált az MBC Irodaházfelfrissítése.A mi érdekünk is, hogy bérlőink elégedettek legyenek, továbbá kényelmes, és modern környezetben dolgozhassanak. Folyamatosan dolgozunk a portfóliónkba tartozó épületek modernizálásán, szolgáltatásaink fejlesztésén. A Dévai Center és a WestpointIrodaházakmár korábban megújultak, és új arculattal várják a bérlőket. A folyamat következő lépéseként az MBC Irodaház közös tereit gondoltuk át, illetve mindent megtettünk, hogy korszerű technikai fejlesztések is megvalósuljanak.” - mondta el Scharek Zoltán, a Raiffeisen Befektetési Alapok vezérigazgató-helyettese.

„A budapesti irodapiacon nehéz központi lokációban, megfelelő méretű és minőségű irodaterületet találni. A járvány hatására még inkább felértékelődött a műszaki állapot, a friss levegő befúvás szerepe. Egy irodaház modernizációja hosszú távon nagymértékű versenyelőnyt jelent, ahogyan ez a CityZen, RiverEstates, Óbuda Gate esetében is láthattuk. Ezeket az épületeket nem sokkal az újrapozícionálást követően sikerült újból bérbe adni, ami annak köszönhető, hogy a recepció és az eszközpark tekintetében is jelentős fejlesztések történtek.  Korábban már több, hasonló modernizációs folyamatban vettünk részt. Tapasztalataink alapján a fejlesztések növelik az irodaház értékét, a meglévő bérlők elégedettsége mellett magasabb bevételt, új bérlői kört is meg tudunk célozni.” – összegezteTilki Róbert, az MBC Business Center bérbeadásával megbízott Robertson Hungary ügyvezető igazgatója.

 

Robertson