Sikerévet hagyott maga mögött a Bank Center: az irodaház új bérlői révén a 80 százalékos budapesti átlagot meghaladva 87 százalékos telítettséget ért el. A prémium elhelyezkedésen kívül – amely önmagában is segíti a magas arányú bérbeadottságot – az irodaház üzemeltetője korszerű, környezetbarát szemléletű beruházása is segítette a jó eredményt. A 2012-ben lezajlott technikai felújítást követően, 2013-ban 15 százalékos energia-megtakarítást ért el a Bank Center üzemeltetője. A hatékony működtetés mellett a karbantartási költségeket is csökkenteni tudták: ennek köszönhetően az  egy négyzetméterre eső üzemeltetési költséget 10 százalékkal, 1396 forintról 1256 forintra mérsékelhették.

„Törekvéseink nem a zöld divat követését jelentik, hanem valós megtakarítást kínálunk bérlőinknek, akik tapasztalataink szerint értékelik ezt” – mondja Éles Anett, a Bank Center bérbeadási vezetője. Szavait bizonyítja, hogy 2013-ban 9425 négyzetméteren történt tranzakció, melynek 51 százaléka vonatkozott új bérleti szerződésekre. Ez az éves belvárosi (CBD) irodabérleti tranzakciók 22 százalékát tette ki, miközben a Bank Center csupán a CBD alpiac összterületének 11 százalékát adja. Mi több, az irodaépületben zajlott a belvárosi negyed összes új bérlői tranzakciójának 14,4 százaléka, köztük a legnagyobb egyedi tranzakció is (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara).

Idén költözött az épületbe többek között az Ace European Group, a Booking.com, az EUCham és a Hays Hungary. Az idei év első felében nyitja meg új irodáját a Gano Excel, valamint tovább szélesedik a Bank Center szolgáltatási köre a Mr. Fruit nevű kulináris üzlettel. A Bank Centernek 63 bérlője van, amelyek jelentős része multinacionális pénzügyi területen tevékenykedő vállalat és kormányzati szerv. Továbbá, az új bérlők között megjelentek az utóbbi években a személyzeti tanácsadó, biztosítótársaság és online utazásszervező profilú cégek is.

Az épületben több kiemelt bérlő is meghosszabbította szerződését, többek aközött az ELC, a Finalyse Budapest Kft., a Falkenburg, a Rockspring Hungary Kft., a DHL és a Tichy Tisztító is. Emellett, idén januárban már több mint 1500 négyzetméterre folynak előrehaladott tárgyalások. A továbbra is elkötelezett bérlők az irodaház menedzsmentje számára ugyanolyan fontosak, mint az új szerződések. Maradásuk azt mutatja, hogy szeretnek a Bank Centerben dolgozni és méltányolják a tulajdonos erőfeszítéseit.

A zöld szemléletű felújítás révén a Bank Center megszerezte a nemzetközi elismerést jelentő BREEAM In-Use minősítést is. Az Asset Rating kategóriában „Good”, a Building Management kategóriában pedig „Very Good” eredményt ért el. „Egy 17 éves irodaépület esetében ez Magyarországon egyedülálló teljesítmény, ami igazolja a folymatos tulajdonosi fejlesztések eredményét” – mondja Rézsó István, az ingatlan üzemeltetési vezetője.

Az irodaház a GLL Real Estate Partners kezelésében van, a bérbeadási és ingatlanüzemeltetési tevékenységét az Avestus Real Estate végzi.

 

Zempléni Kommunikáció