A hitelfelvételek, a refinanszírozás és az ezzel együtt járó jelzálogjogi folyamatok az ingatlanfejlesztési piacon egyfajta üzleti modellnek is tekinthetőek, annak természetes velejárói.  Mindemellett az ilyen ügyletek egy vállalat sikerességét is jól jelzik, hiszen a pénz- és hitelintézetek re/finanszírozáskor a vállalat projektjét, eszközeit finanszírozzák, jelezve az azokba vetett bizalmat, valamint fantáziát és sikerességi potenciált látva abban. A válság természetesen az ingatlanpiaci szektorban is éreztette hatását, a hitelfelvételi lehetőségek szűkültek és szigorodtak, hasonlóan a lakossági hitelezéshez, de a piac megbízható szereplői továbbra is élvezik a hitelintézetek bizalmát akár új hitelfelvételek, akár refinanszírozás terén, a TriGranit jó példa erre.


A 2009-ben megnyílt, 92 500 nm alapterületű Bonarka City Center a lengyelországi Krakkó legnagyobb bevásárlóközpontja. A BCC 2014-ben több, mint 13 millió látogatót fogadott, ami 4,4%-os növekedés 2013-hoz képest. Az évről évre növekvő látogatószám és a hosszú távú szerződések és szerződésmegújítások mind jelzik, hogy a TriGranit nem csupán jó fejlesztő, de kiváló eszközkezelő- és üzemeltető is egyben.


A TriGranit Fejlesztés-ről

A TriGranit Fejlesztés Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely a Közép-Kelet Európai régió és Balkán 9 országában van jelen. A cég a legnagyobb hangsúlyt az úgynevezett „City Center” projektekre és irodafejlesztésre helyezi. Ezek a fejlesztések nagyrészt stratégailag fontos közlekedési csomópontokon helyezkednek el.  A hagyományos kereskedelmi ingatlan fejlesztéseken túl a TriGranit Fejlesztés úttörője a PPP (public- private partnership) projekteknek. A TriGranit több évtizedes fennállása óta több, mint 1 millió m2 területű, mintegy  2,5 milliárd euró összértékű projektfejlesztést végzett. Az elkövetkező 2-3 évben 100.000 négyzetméter irodafejlesztést és 30.000 négyzetméternyi kereskedelmi ingatlan megvalósítását tervezi. A vállalat egyik legsikeresebb fejlesztése a lengyelországi Krakkóban található Bonarka for Business irodakomplexum, amely 100.000 nm irodaterületet kínál majd összesen. A 200 millió eurós összértékű fejlesztés keretében elkészült 4 irodaépület már teljes kihasználtsággal üzemel, az 5. épületet 2015 márciusában adták át, az F épület átadását pedig 2015 év végére tervezi a vállalat.

 

 

Trigránit