A WINGHOLDING 2019/I elnevezésű papírok futamideje 3 év, a fix kamatozású kötvények 4,00 százalékos kamatszelvénnyel kerültek értékesítésre. A bevont forrásokat a szakmai kibocsátó Wing Csoport vállalati stratégiájának megfelelően futó projektjei megvalósítására, új projektek elindítására fordítja majd.

„A mostani sikeres kötvénykibocsátás egy új fejezetet nyit a társaság életében, hiszen ez volt az első alkalom, hogy megméretettük magunkat a tőkepiacokon. A kiemelkedő befektetői érdeklődés is igazolja azokat az elvárásainkat, miszerint a magyar ingatlanfejlesztésben és ingatlanbefektetésben egyaránt dinamikus növekedés várható. Ez jó lehetőséget és megtérülést biztosít azoknak a befektetőknek, akik nyitottak az ingatlanpiac és piacon sikeres szereplők iránt.” – mondta Noah Steinberg, a Wing Csoport elnök-vezérigazgatója, aki rámutatott: a hosszú távon stabil és értéket teremtő ingatlanszektor alacsony kockázatú és a tőkepiachoz képest magasabb hozamot kínáló befektetési terület.

A kiemelkedő befektetői bizalom kapcsán az elnök-vezérigazgató kiemelte: „A kibocsátás mögött álló Wing Csoport Magyarország vezető professzionális ingatlanvállalkozása, jelentős projektportfolióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal, amely 17 éves fennállása során, változó körülmények között is egyenletes teljesítménnyel bizonyította, hogy stabil, erős és eredményes vállalkozás. A vállalatcsoport több mint 450 000 négyzetméter ingatlant fejlesztett és több mint 350 000 négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfoliót birtokol. Vagyis nem pénzügyi, hanem szakmai kibocsátó áll a háttérben, akinek ingatlanállománya és szakmai felkészültsége megfelelő garanciát jelent.”

A Wing futó fejlesztései közé tartozik a 13.000 négyzetméteres Váci úti V17 irodaház, az E.On székháza, amelynek átadása 2016 őszén lesz. Épül Magyar Telekom új 55.000 négyzetméter alapterületű székháza, ami az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje. Illetve elkezdődtek az építési munkái a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Központ I ütemének a budai Duna-parton. A vállalat a futó projektjein kívül számos ígéretes ingatlanfejlesztés megvalósításán dolgozik és készen áll új fejlesztések felkutatására és realizálására, amelyre a jelenlegi ingatlanpiac és gazdasági környezet számos lehetőséget kínál.

 

 

WING