Az eladó, a Bluehouse Capital magántőke befektetési társaság még 2012 októberében vásárolta meg az ingatlant. Azóta a bérlői mix feljavításával és a teljes kihasználtság elérésével sikeresen újrapozícionálták az épületet. Az Infopark E értékesítése az ügylet értékének tekintetében az idei év legnagyobb önálló ingatlan tranzakciója, egyben a Colliers harmadik intézményi ügylete 2015-ben. Ez a tranzakció nagy lökést ad a helyi ingatlanpiacnak, ami az elmúlt két év során visszanyerte a lendületét.

A Diófa Alapkezelő által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, mint új tulajdonos egy magas minőségű, ‘A’ kategóriás, jövedelemtermelő irodaházzal bővítette ingatlan portfolióját. „Egy kiemelkedő minőségű épület a kiemelkedően sikeres és a budapesti IT cégek számára rendkívül fontos Infoparkban.” – tette hozzá Vécsey Bence, a Colliers International ingatlan befektetési üzletágának igazgatója.

„Az elmúlt három év során, amíg a Bluehouse volt a tulajdonos, újrapozícionálási stratégiánkat követve megszűntettük az üres területeket és megnöveltük az átlagos hátralévő futamidőt és ezzel egy ’A’ kategóriás intézményi terméket hoztunk létre. Magyarország fokozatosan visszanyeri a helyét a KKE régió legvonzóbb befektetési piacai között.”- mondta Yannis Ganos, a Bluehouse Capital Befektetési Igazgatója.

 “Nagyon örülünk, hogy ingatlan portfóliónkat egy ilyen magas minőségű irodaházzal bővíthettük. Ez volt a második tranzakciónk az idei évben, de további befektetési lehetőségeket is vizsgálunk, és szeretnénk az egyik legaktívabb befektető maradni a magyar piacon.” – mondta Biro Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója.

Vécsey Bence elmondta, hogy az épület teljes bérbeadottsággal rendelkezik, többek között olyan nemzetközi cégeknek ad otthont, mint a Lufthansa Systems, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet és a National Instruments, amelyek attraktív kockázati szint melletti stabil pénzáramot biztosítanak az új tulajdonosnak.

„Budapest nagyszerű lehetőséget jelent azon befektetők számára, akik a KKE régió többi piacához képest hozam prémiummal keresnek minőségi termékeket. Megnövekedett befektetői érdeklődést tapasztalunk Magyarország iránt, ami elsősorban irodaházakra és kiskereskedelmi ingatlanokra irányul, így biztosak vagyunk benne, hogy a tranzakciós volumen év végére jelentősen meghaladja majd a 2014-es szintet.” – tette hozzá Vécsey Bence.


A tranzakció során az eladót a CMS Cameron McKenna, a Diófa Alapkezelőt a Jalsovszky Ügyvédi Iroda képviselte.
Colliers