2015 globális eredményei

 

A bevétel 2015 égészét tekintve 10,9 milliárd dollárral, 20 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva. A díjbevétel 14 százalékkal emelkedett és 7,7 milliárd dollárra ugrott 2015-ben. A szeptemberben felvásárolt Global Workplace Solutions eredményeit nem számolva, a bevétel és díjbevétel helyi valutában számolva 15 százalékot emelkedett. A nettó eredmény még dinamikusabban, 23 százalékkal 689,2 millió dollárra nőtt, a részvényenkénti eredmény így 22 százalékkal 2,05 dollárra emelkedett. Az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredmény) 14 százalékkal volt magasabb, 1,3 milliárd dollárt tett ki 2015-ben.

„2015-ben ismét kivételes teljesítményről számolhat be a CBRE. Kollégáink kemény munkája lehetővé tette új bevételi és nyereség-rekordok elérését társaságunk számára. Számos stratégiai sikert értünk el a tavalyi évben, így továbbra is érétket tudunk teremteni mind ügyfeleink, mind részvényeseink számára.” – nyilatkozta Bob Sulentic, a CBRE elnök-vezérigazgatója.

 

Magyar eredmények

 

A CBRE Magyarország bevételei 35 százalékkal nőttek 2015-ben és a cég megduplázta munkatársai számát. „A CBRE globális platformjára építve célunk, hogy a CBRE az ingatlan-tanácsadás és ingatlan-üzemeltetés területén piacvezetővé váljon Magyarországon.” – tette hozzá Kibédi Lóránt, a CBRE magyarországi ügyvezető igazgatója.

A független elemzők is a CBRE sikereire hívják fel a figyelmet. A részvénypiaci turbulenciák közepette a MarketWatch azon 16 cég közé sorolta a CBRE-t, amelyek részvényeit mindenképpen "vétel"-re javasolják a részvénypiaci elemzők. A CBRE esetében a következő 12 hónapban akár 44 százalékos árfolyam-emelkedést valószínűsítenek.

 

 

CBRE