A CPI Hungary határozott célja, hogy a minden ember számára alanyi jogon járó egyenlő hozzáférést biztosítsa saját tulajdonú ingatlanjaiba. Ezért is támogatja elsőként az Acces4You kezdeményezését, miszerint a cég auditálja a helyszíneket a speciális igényű emberek (SPI) igényeinek szemszögéből, szükség szerint javaslatot tesz a fejlesztésre, minősíti az audit eredményét és európai tanúsító védjegyet ad az arra jogosult épületeknek. Speciális igényűeknek tekinti a kerekesszékeseket, a mozgásukban korlátozottakat, az időseket, a kismamákat (babakocsisokat), a siketeket és nagyothallókat, a vakokat és gyengénlátókat, valamint a kognitív hiánnyal élőket.
 
„A fogyatékkal élő emberek számára lehetővé tenni a szabad mozgást épületeink használatakor ma már nem csak figyelmességet jelent, hanem kötelességet is, hiszen Magyarországon az embereknek közel tizenöt százaléka él speciális igénnyel. Ezért kiemelt figyelemmel kell lennünk az akadálymentesítés szempontjaira és olyan épületeket kell fejlesztenünk és üzemeltetnünk, melyek megfelelnek az akadálymentesítés kritériumainak. Ennek tükrében a már meglévő épületeket a szakértői ajánlásoknak megfelelően fogjuk akadálymentesíteni” - mondta Gereben Mátyás, a CPI Hungary country managere.
 
A CPI Hungary hazai ingatlanállománya nagy részét, csaknem 295 ezer négyzetméter összterületű irodai, - és kereskedelmi portfólióját vonja be a tanúsítási folyamatba.
A következő hetekben az Access4you minősítési folyamat alá vonja a CPI Hungary öt meglévő irodaépületét, a legújabb Balance Hall - tudatos épület fejlesztését, illetve a cégcsoporthoz tartozó a Campona és Pólus bevásárlóközpontokat is.
 
Az Access4You alapértékeinek az emberi méltóságot és szabadságot tekinti, abban hisz, hogy a speciális igényű embereknek ugyanazon élet jár, mint bárkinek, a maguk körülményei között. A speciális igényeket nem, mint elválasztó, hanem mint integrálandó célt látja maga előtt.
 
 

CPI Hungary