A legnagyobb cseh belvárosi fejlesztési projekt 41 ezer négyzetméternyi első osztályú kiskereskedelmi területet és 18 ezer négyzetméter irodaterületet tartalmaz és Prága bevásárlóutcájának természetes meghosszabbításaként szolgál.
 
„Nagy örömmel álltunk a Union Investment szolgálatára egy ilyen stratégiailag kiemelt ügylet során. 2015 máris erős évnek ígérkezik a bevásárlóközpontok csehországi befektetési piacán: számos nagy üzlet már tavaly elindult és a következő hónapokban lezárul, és az év során további ingatlanok kerülnek eladásra. A Palladiummal együtt eddig több mint egymilliárd euró értékű (lezárt, tárgyalás alatt álló, piacon levő vagy előkészítés alatti) ügyletet regisztráltunk 2015-re, ami a 2014-es bevásárlóközpont befektetési volumen háromszorosa lenne.” – nyilatkozta Katarína Byrdone, a CBRE cseh ingatlanbefektetési társigazgatója.
 
„A Palladium minden nagyobb befektető térképén már régóta szerepelt, amely azt bizonyítja, hogy nagyon jövedelmező ingatlan. Örömteli feladat volt képviselni a Union Investmentet egy ilyen jelentős ügyletben” – tette hozzá Jeff Alson, a CBRE cseh ingatlanbefektetési vezetője.
 
Egy ekkora méretű és ilyen természetű tranzakciókban való részvétel óriási felelősséggel jár, ráadásul az ügyletet nagyon rövid idő alatt lezárták a felek. A CBRE jelentős tapasztalattal rendelkező szakértőket vonultatott fel csapatában, akik minden területen a legkiválóbb tanácsadókként álltak helyt.
 

 

CBRE