A REABS keretbe foglalja azt a legjobb gyakorlatot, amely az ügynökségektől tanácsadói munkájuk elvégzése során elvárható, figyelembe véve természetesen a helyi piaci és jogi sajátosságokat is.

A REABS nem azt szabja meg, hogy hogyan végezzék a munkájukat a különböző ügynökök, hanem azokat a fő alapelveket rögzíti, amelyek egy országhatároktól független, etikailag kifogástalan és transzparens működési folyamatot eredményeznek az ügynökségi szolgáltatások területén. A kódex így irányelvként szolgál, nem szigorú szabályrendszer; ugyanakkor csatlakozó tagjaitól elvárja, hogy az ügynökségi szolgáltatások keretében üzleti döntéseiket az irányelvek mentén hozzák meg.

Az alapelvek között szerepel többek között a tisztességes üzleti tevékenység végzése, a megfelelő szakmai tudás és háttér biztosítása, a diszkriminatív hozzáállás kerülése, a tevékenység mértékének megfelelő felelősségbiztosítás megléte vagy az érdekkonfliktusok azonnali és egyértelmű kezelése.

Czifra Balázs MRICS, a DTZ magyarországi ügyvezetője elmondta, hogy mindezen irányelvek betartása a DTZ általános üzleti politikájával is megegyezik, így örömmel csatlakozott csapatával a kezdeményezéshez. Mindez egyben megerősíti ügyfelei felé a DTZ-nél már eddig is alkalmazott, szigorú etikai és üzletviteli szabályok betartását.

 

DTZ