A világszerte ismert H&M új, háromszintes zászlóshajó üzlete (a hozzá tartozó irodákkal) az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott, közelmúltban felújított belvárosi épületben nyílt meg május 26-án. A rendkívüli tempóban növekvő divatcég legnagyobb üzlete a legszélesebb női-, férfi-, és gyermekruha készlettel rendelkezik, valamint lakberendezési, szépségápolási részleggel és egy kibővített cipőosztállyal várja vásárlóit.

Szabó Viktória, Partner, a Cushman & Wakefield budapesti irodájának kiskereskedelmi üzletágvezetője elmondta: „Megtisztelő számunkra, hogy egy ilyen grandiózus tranzakcióban vehettünk részt, amely ezt a gyönyörű, védett, építészetileg kiemelkedő épületet hozta össze a világszerte sikeres H&M márkával. Biztosak vagyunk benne, hogy a H&M új üzletének nyitása pozitív jel a piacon. Ez a tranzakció nem csak a már most is gyönyörű belvárosi bevásárlónegyedet szépíti tovább, hanem követendő példa lehet más, ismert kiskereskedelmi csoportok számára is.”

Kovács Attila MRICS, a Horizon Development ügyvezető igazgatója hozzátette: „Nagy örömmel tölt el minket, hogy gyönyörű belvárosi épületünkben nyílt meg Európa legnagyobb H&M üzlete. A tény, hogy ez az egység rendelkezik a legszélesebb divat-, lakberendezési- és szépségápolási választékkal az országban, biztosít bennünket afelől, hogy az üzlet kiemelkedő számú vásárlót, illetve látogatót vonz majd. Hiszünk abban, hogy a H&M elégedett lesz az új lokációval és az általunk fejlesztett és üzemeltetett épület műszaki adottságaival.”

A Horizon Development 2015-ben vásárolta meg az épületet, és azonnal elkezdte a kiskereskedelmi- és irodaterek belső felújítását. A korábban a Budapesti Értéktőzsdének otthont adó épület teljes átalakítása május végén fejeződött be.

 

 

Cushman & Wakefield