A CBRE 50 vezető nemzetközi kiskereskedelmi lánc bevonásával készített jelentésében felméri a jelenlegi, többcsatornás értékesítésre vonatkozó stratégiákat a jövőbeni fejlesztéseket egyaránt. A kutatás azonosítja:

- A kereskedők elkötelezettségét a digitális technológiák iránt (közösségi média,  okostelefon alkalmazások, stb.)
- a kereskedők digitális stratégiáinak hatását a látogatószámra, forgalomra és a boltok berendezésére/méretére
- a kereskedők jövőbeni keresletét az üzlethelyiségekre
- és azt, hogy a kereskedők digitális stratégiáik mely részéből ered a legnagyobb érték

A kutatás eredményei szerint a kereskedők túlnyomó többsége (87%) úgy érzi, a digitális technológiákra vonatkozó stratégiája jótékony hatással lesz a forgalomra, és többségük (80%) szerint az üzletekbe látogató vásárlók száma is nőni fog. Jelentős számú megkérdezett (40%) várakozásai szerint az új boltok iránti kereslet emelkedni fog és várhatóan növelni fogja az új üzlethelyiségei számát.

A digitális technológia integráns részét alkotja a kereskedők fegyvertárának. Szinte mindegyik megkérdezett (85%) rendelkezik olyan eszközzel, ami a digitális stratégiájára épül, és meggyőző többség (87%) működtet webáruházat. A digitális technológiát a kereskedők arra is használják, hogy bevonzzák a vásárlókat az üzletbe a közösségi médián keresztül, okostelefon alkalmazással, vagy helymeghatározás segítségével.

„A digitális korban ma még fontosabb, hogy a kereskedők „értsék” márkáikat és azt, hogy a vásárlók miként lesznek elkötelezettek. A technológia fejlődése erre egyre több eszközt biztosít, így a kereskedők, akik felhasználják a digitális technológiákat, nagyobb eséllyel lesznek sikeresek. Ez igaz a teljes kiskereskedelmi szegmensre az élelmiszertől a divatáruig, a luxuscikkektől a tömegtermékekig.” – nyilatkozta Neville Moss, a CBRE európai kiskereskedelmi kutatásokért felelős vezetője. „A sikeres digitális stratégiák egyértelműen befektetést igényelnek, aminek nem csak a technológia költségét, de az azt működtető munkatársak felvételét és betanítását, és az üzleti modell újra-szervezését is fedeznie kell. Ez a befektetés az új technológiába nélkülözhetetlen, hogy a versenytársak elé kerüljenek.” – tette hozzá Neville Moss.

 

CBRE