Közel öt éve működik Budapesten a szegedi lézerközpont megvalósítására létrehozott ELI-HU Nonprofit Kft. fióktelepe. A csongrádi megyeszékhely és a főváros távolsága ellenére a budapesti jelenlét több mint indokolt. Ez teszi – többek között – lehetővé a folyamatos kapcsolattartást és egyeztetéseket a projektet támogató intézményrendszerrel, az illetékes minisztériumokkal, a nemzetközi és európai uniós szervezetekkel, hatóságokkal.

A korábban bérelt irodaépület átépítése szükségessé tette, hogy a társaság új, a mindennapi zavartalan működést biztosítani képes iroda után nézzen. Miután a Kacsa utcai Residence 1 Irodaház – egyebek mellett kiváló megközelíthetőségének és a zöld környezetnek köszönhetően – mindenben megfelelt az igényeiknek, immár itt működnek a projekt egyes feladatait támogató részlegek. A költözéskor ezúttal a funkcionalitás volt az elsődleges szempont. A két különálló bérleményt az irodaház standardjai szerint teljesen kiépített állapotban bocsátotta rendelkezésre a fejlesztő, így a bútorok és egyéb berendezések áttelepítésével le is zajlott a váltás.

Az ELI-HU Nonprofit Kft. jelenleg a lézeres kutatóközpont első fázisának megvalósítását koordinálja. A beruházás hazai és európai uniós forrásokból valósul meg. Mivel két EU-s költségvetési cikluson is átível, úgynevezett szakaszolt, más néven híd projektként jön létre – a bérleti lehetőség is ennek befejezéséig szól.

A Residence Irodaházak a vegyipartól a pénzügyi szektoron át a médiapiacig számos különböző ágazatban tevékenykedő céget tudhatnak bérlőik között. A magas színvonalú szolgáltatásokon és az egyedi építészeti megoldásokon túl a legtöbb esetben a frekventált, mégis csendes, nyugodt környezet is szerepet játszott abban, hogy itt rendezték be központjaikat. Az épületek mindemellett objektív szempontok alapján is „zöldnek” számítanak: a múlt évben mindkettő elnyerte a fenntartható ingatlangazdálkodás megteremtésén dolgozó osztrák ÖGNI Arany minősítését.

 

REproject