Ekkor talált gazdára az Europa Design Belsőépítészeti Különdíja, melynek nyertesét öt fős szakmai zsűri választotta ki a 84 nevezett épület közül előre meghatározott szempontrendszer szerint. A győztes projekt a szolnoki Agóra, Csendes Monika és Álmosdi Árpád, az Ártér Építészeti Stúdió tulajdonosai, valamint munkatársaik alkotása. Az ikonikus díj egy acél, dió és fekete corian sávokból álló kubus, amely mellett 300.000,- Ft pénzjutalom és egy Wilkhahn ON típusú, háromdimenziós szinkronmechanikával ellátott munkaszék illeti meg a nyertest.

A Belsőépítészeti Különdíj célja az építészeti és belsőépítészeti értékek közötti harmónia erősítése, különös tekintettel a közösségi épületekben folyó kommunikációt támogató belsőépítészeti, berendezési és más technológiai megoldások alkalmazására, vagy ezek továbbtervezési lehetőségeire.
 
A zsűritagok névsora:
1. Bachman Bálint DLA – egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar
2. U. Nagy Gábor – intézetigazgató, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Alkalmazott Művészeti Intézet, Belsőépítész Tanszék,
3. Kovács Zoltán DLA – Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas építész, belsőépítész-vezető tervező
4. Juhász Ákos – MOME Építészeti tanszék, intézetigazgató, egyetemi docens,
5. Feuertag Ottó – Europa Design, alapító-tulajdonos

A zsűri azt a projektet ítélte a legjobbnak, amelyik, a tagok teljes egyetértése szerint, a legnagyobb hozzáadott értéket volt képes teremteni. A szolnoki Agóra, a környezetének szocmodern örökségét felvállaló művelődési központ nagyszerűsége abban a pozitív változásban áll, amelyet a tervezők odafigyelő, kitartó, hátrányokat előnnyé fordító munkája idéz elő. Az így létrejött épületegyüttes következetes belső téri világa és egészséges karaktere utópiát kerülő, mégis optimista jövőképet tükröz, amely meggyőző erővel hat.

 

Europa Design