Az Europa Property https://www.creawards.eu/ és az Europa Design https://www.europadesign.hu/index/ együttműködésében új kategóriával bővült az EuropaProperty CRE AWARDs, így 2020. január 30-án, a CRE Awards gálán ki is osztották az „Europa Design Well project of the YEAR 2019 díjat”.https://www.welloffice.hu/?lang=hun

A győztes projekt a Futureal BUDAPEST ONE BUSINESS PARK együttese lett. A díjat Németh László, a Futureal projekt-igazgatóhelyettese vette át. Gratulálunk! A projekt a Paulinyi & Partners építésziroda koncepciója alapján valósult meg.

„A díj célja a Well minősítés népszerűsítése és azon befejezett és folyamatban levő projektek későbbi bemutatása, amelyek kiemelkedő módon belső és külső kommunikációval támogatják a minősítést és megfelelő módon mutatják be a Well minősített munkahelyek és ingatlanok előnyeit. Nem célja a díjnak a folyamatban levő minősítések ellenőrzése, osztályozása, véleményezése, hiszen azok szigorú és megkerülhetetlenül tárgyilagos rendszere az alapja a minősítés szakmai hitelének.” – nyilatkozta portálunknak Feuertag Ottó, az Europa Design alapítója, hozzátéve, hogy a díj sokkal inkább a rendszer kommunikációjáról szól, és arról a jövőbeli employer brand növelési eredményről, melyet a projekt gazdái létrehoztak.
A zsűri tagok piacismerete és a rendelkezésre álló nyilvános – zömmel online – források elégséges információt nyújtottak a projektek értékeléséhez az első évben. Az első Well project of the Year zsűrijében részt vett Csóti Gábor, a Magyar GAMECHANGERS Közösség ügyvezetője,
Investors in People tanácsadó, Harkácsi István, az Irodakereső.hu ügyvezetője és a díjat létrehozó Feuertag Ottó, az Europa Design alapítója. A jövő évben a zsúri kibővül további szakmai szervezetekkel, valamint az értékelési módszer is változni fog.

A díjátadón sikerült villáminterjút készítenünk az egyik ismert ingatlanpiaci szakemberrel, zsűritaggal, az irodakereso.info alapító-tulajdonosával, Harkácsi Istvánnal.

-    Egy új díj alapításakor a zsűrizés talán még nehezebb feladat, mint általában. Mi győzte meg, hogy elvállalja a feladatot?
 
-     A Well minősítés is egy fontos iránytű  lehet az irodaházak összehasonlításának nehéz feladatában. Weboldalunk, az irodakereso.info több oldalról is segíti a tájékozódást a szakma és a bérlők számára. A well minősítés olyan precíz és objektív rendszert épített a fel, amely számtalan kétséget el tud oszlatni az ingatlannal kapcsolatban, és az eddigi tapasztalataink alapján ez főleg a bérlő cég számára nyújt rendkívül nagy segítséget. Nekünk ezt a folyamatot - és természetesen egy ilyen előremutató kezdeményezést is - kötelességünk  támogatni.

-    Miért pont a Budapest One projekt nyert a 9 lehetséges projektből?

-    Komplexen vizsgáltuk a projekteket, és egyúttal természetesen a fejlesztőket is. A Futureal eddigi well fejlesztései, és azok kommunikációja, illetve a Budapest One  építészeti – városfejlesztési minősége olyannyira előremutató és kimagasló volt, egy kifejezetten jól látható helyszínen, ami magában is sokat segít a kommunikációban. Ezzel együtt nem volt könnyű a döntés, hiszen kifejezetten színvonalas munkákat láttam a pályázati anyagokban, és – ami külön öröm a számomra – megvalósulni szerte a városban. Azt gondolom, hogy a verseny kiélezett volt, és nagy megtiszteltetés, hogy részt vehettem a zsűri munkájában.

A képre kattintva galéria nyílik

További részletek a díjról és a nyertesről magyarul:

https://www.welliroda.hu/2020/01/30/europa_property_well_-_project_of_the_year_2019__by__europa_design__?fbclid=IwAR0tPLy-C2VFzX6k7rb2IN6YdcbwPqUrkmDa2QQZJeejToFEds1KfXXd4L0

In English: https://www.welloffice.hu/

 

Europa Design