Magyarországi, csehországi, lengyelországi és romániai bevásárlóközpontokból - összesen 11 kereskedelmi ingatlanból - álló portfólió megvásárlását valósította meg a CPI Property Group a CBRE Global Investors által kezelt alapokkal, amelyek magyarországi részei a budapesti Pólus és Campona bevásárlóközpont, egy Andrássy úti ingatlan, valamint egy zalaegerszegi és egy nyíregyházi Interspar áruház.
 
A tranzakció következtében a CPI Magyarországon 202 ezer négyzetméterről 315 ezer négyzetméterre bővült a kezel ingatlanállomány tekintetében, ami több mint 60 százalékos növekedést jelent, a magyarországi portfólió összértéke eléri a közel 500 millió eurót.
 
A portfólió magyarországi ingatlanjainak megvásárlását egy négy bankból álló konzorcium finanszírozza, amelynek fő szervezője, egyben hitel és biztosítéki ügynöke az UniCredit Bank, tagjai a Raiffeisen Bank, a Sberbank Csehország és a Sberbank Magyarország.


Pető Gábor, a konzorciumot vezető UniCredit Bank Hungary Zrt. ingatlanfinanszírozási vezetője szerint a CPI csoport magyarországi tranzakciója a méretét és az ingatlanok jelentőségét tekintve is az év egyik ‎kiemelkedő akvizíciója lehet, amely az ingatlanpiac számára kedvező jelként vetíti előre, hogy – 2016-hoz hasonlóan – idén is jelentős volumenű tranzakciók várhatóak a szektorban.
 
Az új épületeket a cég meglévő portfóliójába integrálják, melynek érdekében - hosszú távú ingatlan-befektetőként - több millió eurós beruházásokat terveznek a portfólió modernizálására. A tervezett beruházás 2018 év végéig megközelíti a 10 millió eurót.

 

CPI Property Group