Ősz elején a szerbiai Valjevó városában nyílik majd STOP SHOP, és további két lengyelországi helyszínen (Pultusk és Gdynia) is zajlanak az előkészületek. Az új egységekkel együtt a STOP SHOPOK száma hamarosan eléri a 60-at.

„Gyors ütemű bővülésre törekszünk Kelet-Közép-Európában a STOP SHOP márkával, és ezután is nagy piaci lefedettséget kívánunk nyújtani kiskereskedelmi partnereinknek számos országban. Terveink szerint öt éven belül megduplázzuk a STOP SHOP lánchoz tartozó egységek számát, ezáltal a régióban elért több mint 100 helyszínnel vezető pozícióba kerülünk a kiskereskedelmi parkok üzemeltetésében” – nyilatkozta  Oliver Schumy, az IMMOFINANZ vezérigazgatója.

A STOP SHOP Szczytno a vállalat hatodik fejlesztése Lengyelországban. Mintegy 3600 m2 bérelhető területtel rendelkezik, amely már teljesen lefoglalt – csakúgy, mint a STOP SHOP Świnoujście (3600 m2) és a STOP SHOP Niš (13 ezer m2). A bérlők között megtalálhatók a Media Expert, a Deichmann és a CCC cipőüzletek, a KIK, a Martes Sport és a Rossmann. Lengyelországban további öt helyszín áll értékelés vagy előkészítés alatt – köztük Pultusk és Gdynia. Az egyes projektek eltérő stádiumban vannak, de 2017 végéig valamennyi lezárul. Szerbiában Čačak és Niš után hamarosan Valjevóban nyílik meg a harmadik STOP SHOP.

A STOP SHOP márka koncepciójának lényege, hogy 30-150 ezer fős vonzáskörzetű, központi helyszíneken nyitnak regionális bevásárlóközpontokat. A 3000-15 000 m2 bérelhető alapterületű, könnyen megközelíthető kiskereskedelmi parkok elegendő parkolóhelyet, kimagasló funkcionalitást, valamint vonzó külföldi és hazai bérlői mixet kínálnak a vásárlóknak.

Részletek a STOP SHOP portfólióról

A legutóbb megnyílt egységeket is beleszámítva az IMMOFINANZ STOP SHOP portfóliója 7 országban 57 kiskereskedelmi parkból áll: Magyarországon (12), Ausztriában (11), Szlovákiában (10), Csehországban (10), Lengyelországban (6), Szlovéniában (6) és Szerbiában (2).

Az IMMOFINANZ (54 ingatlant tartalmazó) STOP SHOP / kiskereskedelmi park szegmensének könyv szerinti értéke mintegy 485 millió euró (2016. január 31-i állapot). Bérbeadottsága 96,2%, bérleti díjak alapján számított bruttó megtérülése pedig 7,8%.

 

IMMOFINANZ