De előtte történt egy, s más…

Az immár bevett gyakorlatnak megfelelően most is három irodaházat lehetett megtekinteni: a sorban az első, a szoftverfejlesztéssel foglalkozó WhitePages irodája volt, amely a 20. születésnapját ünneplő Madách Trade Centerben, pontosabban annak egyik tornyában található. Elter Éva ügyvezető igazgató szerint az épületet szinte mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy a város egyik legjobb körpanorámás irodája itt van (történetesen éppen a WithePages-é), és tartósan 95% a bérbeadottsági szint. A születésnap mellett a bemutató apropóját az adta, hogy a 10-12. emeleten működő WhitePages irodát most újították fel, a terveket készítő Nikola Martinovic belsőépítész ismertette a koncepció lényegét. Hangsúlyozta, hogy az előzetes tervek 95%-a megvalósult. A büdzsébe az is belefért, hogy egy bő háromméteres élő fát húztak fel ipari alpinisták segítségével a kupola alatti high-tech ergonómiájú irodabútorokkal berendezett irodába. Miközben a résztvevők az erről szóló kisfilmen szórakoztak vagy a panorámában gyönyörködtek, megjelent egy önállóan mozgó és kommunikáló robot a vendégek között. Mi ez, ha nem a természet és a technológia összhangja?


Az Irodaházak Éjszakája III. programját úgy válogatták össze, hogy a rendezvényre regisztrált építészek, belsőépítészek, egyéb cégek mint potenciális bérlők, ingatlanfejlesztők és létesítménygazdálkodással foglalkozó szakemberek mindegyikének kíváncsiságát ki tudják elégíteni. Komoly egyeztetések kellettek ahhoz, hogy az eset második állomása, a Graphisoft Park „M” épülete, pontosabban a bérlő Microsoft az éjszaka fogadjon 150 látogatót. A szervezők elmondták, hogy a vendéglátók még az európai – Írországban található – központtal is egyeztettek az esetleges téves riasztások elkerülése érdekében.


Kocsány János, a park vezérigazgatója és Holló-Takács Krisztina, a Microsoft irodavezetője magukkal ragadó lelkesedéssel beszéltek az épületről, a park immár közel két évtizedes sikertörténetéről és a fejlesztési elképzelésekről. A tetőterasz és a minőségi irodák berendezése olyannyira elvonta a vendégek figyelmét, hogy jócskán elmúlt éjfél, mire a résztvevőket szállító három busz – két turista busz mellett egy valószínűtlen külsejű és még valószínűtlenebb belső terű partibusz – visszaért a belvárosba, a Regus Bank Centerben lévő irodájához.  Itt az egyetlen problémát az jelentette, hogy gyakorlatilag továbbra is teljes volt a létszám: Hamza Zoltán bérbeadásért felelős igazgató a rugalmas irodamegoldásokról tájékoztatta a relatíve kis helyen összegyűlt tömeget. „Az est sikere a szakma ünnepe: azt mutatja, hogy komoly igény van a magas minőségű dizájnra, építészetre és ingatlangazdálkodásra.” – állította egybehangzóan Feuertag Ottó, az Europa Design és az Irodaházak Éjszakája rendezvénysorozat alapító tulajdonosa, valamint Harkácsi István, az irodakereso.info tulajdonosa, aki egyben az esemény társszervezője is. Az egyik látogató mindezt így fogalmazta meg: „az, hogy ennyi csillogó szemű látogató maradt éjjel kettőig, nem lehet a véletlen műve: Fantasztikus volt a hangulat, lelkesek a résztvevők és profi a szervezés.” Ez utóbbival kapcsolatban Feuertag Ottó jó hírt osztott meg velünk: jön az Irodaházak Éjszakája IV., várhatóan jövő tavasszal.

 

Irodakereso.info