A BME- Infokom elsődleges profilja az információs technológiai szektorban végzett műszaki kutatás-fejlesztés. Célja, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem környezetében lévő hallgatókat és szakembereket intézményesített formában, a BME- Infokomon keresztül hozza össze a piaci igényekkel, összehangolva ezáltal a felsőoktatás, valamint a gyártó- és szolgáltatóipar kölcsönösen előnyös együttműködését a távközlési és informatikai kutatás-fejlesztés területén.


A vállalat főbb szakterületei a hardver és szoftver rendszerek fejlesztése; szenzorhálózatok létrehozása egészen az áramkörtervezéstől a gyártáson keresztül az adatfeldolgozó szerverek implementálásáig; komplex kül- és beltéri helymeghatározó technológiák megvalósítása; mobil alkalmazás-fejlesztés minden jelentős platformon; innovatív távközlési és adatkapcsolati szolgáltatások fejlesztése; személyre szabott műszaki tanácsadás.


„Budapesti irodáink egyesítése nagy kihívás számunkra. Olyan irodaházat kerestünk melynek elhelyezkedése stratégiai szempontból megfelelő. Bicskei irodánk jó megközelíthetősége elsőrendű szempont volt, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel való szoros együttműködésünkből adódóan a dél-budai környezetet preferáltuk. Az Office Garden I. irodaház mindkét szempontnak megfelel.  A közel 190 fős irodánk egy emeleten helyezkedik el, ezáltal közvetlenebb lesz a kapcsolat a munkatársaink között.” - mondta el Dr. Szabó Sándor, a BME- Infokom ügyvezetője.

„A Heitman és a Robertson Hungary is örül, hogy sikerült megnyerni a BME- Infokom vállalatot az irodaház számára, mivel az irodapark fejlesztési koncepciójának kialakításakor az elsődleges célkitűzés az IT/infokommunikációs területen tevékenykedő cégek megnyerése volt. Jó időben történt az egymásra találás, hiszen hamarosan sokkal nehezebb lesz ilyen nagyméretű irodák bérlése a dél-budai irodapiacon. A korábban elképesztően magas, 25-30% feletti üresedési rátával rendelkező Dél-Budán 2012 utolsó negyedéve óta stabilan itt a legalacsonyabb a kihasználatlanság. Jelenleg 12 %, ami rég nem látott érték a budapesti irodapiacon”. - kommentálta Papp Róbert a Robertson Hungary vezető tanácsadója.

„A Robertson Hungary által kizárólagosan képviselt, a Heitman kezelésében lévő ’A’ kategóriás Office Garden I. irodaház iránt nagy az érdeklődés. Az elmúlt hónapokban közel 3 000 m2-re írtunk alá új bérleti szerződést, valamint két bérlő is meghosszabbította szerződését. Reméljük, hogy ez az egyenletes jó teljesítmény folytatódni fog, és a még szabad kisebb egységek is bérlőre találnak ” - fejezte be Tilki Róbert, a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója.

A dél-budai alpiac nemcsak a tudásközpontok közelségét kereső cégek számára vonzó, hanem olyan vállalkozások számára is, akik jól megközelíthető és egyben emberléptékű környezetet keresnek. Dél-Budán a közlekedési feltételek adottak, nemcsak a belváros, de az M1-M7-es autópályák is könnyen elérhetőek. A jövőbeli infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően a tömegközlekedési lehetőségek további bővülése várható. A 4-es metró átadása és az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása alapjaiban fogja átírni Dél-Buda pozícióját a budapesti irodapiacon. 

 

Robertson