A Bisnode a működő és nem eljárás alatt lévő (végelszámolás, felszámolás, csődeljárás) cégek magánszemély tulajdonosainak és vezetőinek demográfiáját vizsgálta, a bejegyzett vezetők lakcímének és az adott vállalkozás által foglalkoztatott létszám alapján. A Budapest kerületeiben lakó vezetők és tulajdonosok számát vetették össze az adott kerület lakosságának számával.

A cégvezetők és a cégtulajdonosok lakóhely szerinti eloszlása nem különbözik relevánsan, mivel a cégtulajdonosok általában vezetők is vállalkozásukban. A legnépszerűbb kerületek ez alapján a magyar vezetők körében a II., a XII., az I., az V. és a XVI. kerület.

Érdekes azonban megnézni azt, hogy a nagyobb cégek (50 fő felett foglalkoztatók) vezetői általában hol laknak.  Nem meglepő, hogy a budai kerületek erősen felülreprezentáltak körükben.

 A nagyobb vállalkozások vezetőinek körében a legnépszerűbb a XII. kerület, a II., V. , I. és a XXII. kerület. Azaz az országos átlaghoz képest a nagyobb cégek vezetői a XII. kerületet előnyben részesítik a II. kerülethez képest, illetve a XXII. kerület is bekerült körükben a legkedveltebb lakóhelyek közé.

Érdekesség, hogy a Budapesti cégvezetők előnyben részesítik lakhelyként a XVI. kerületet, a nagyobb cégek vezetői azonban szívesebben választják helyette a  III., és a XI. kerületet. A VII. kerület  jóval preferáltabb az összes Budapesti cégvezető között, mint a nagy cégek vezetői körében.

Lakóhely szempontjából a legkevésbé kedvelt területek Budapesten a cégvezetők körében a X., a VIII., a XX. és a XXI. kerület, és ebben a cégtulajdonosok, a cégvezetők és az 50 fő feletti cégek vezetői is egyetértenek.

 

Privatbankar.hu