Budapest második legnagyobb bevásárló-központja, a Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft. tulajdonában álló Aréna Pláza 275 millió euróért (85 milliárd forintét) került a NEPI Rockcatle portfoliójába.

Az Aréna Pláza 2007-ben épült a Keleti pályaudvar szomszédságában és mára évi 10 millió látogatójával és 100 százalékos bérbeadottságával Budapest egyik legsikeresebb bevásárlóközpontja. Az Aréna Plázát olyan vezető nemzetközi márkák bérlik, mint a Bershka, a H&M, az IMAX Cinema City, a KFC, a Massimo Dutti, a McDonalds, a Media Markt, a New Yorker, a Peek & Cloppenburg, a Pull & Bear, a Sports Direct, a Starbucks, a Stradivarius, a Tesco és a Zara.

„Öröm volt az eladó tanácsadójaként dolgozni ezen a jelentős ingatlanügyleten. Az Aréna Pláza eladás nem csak azért fontos, mert egy rendkívül komplex és meghatározó ügylet a hazai piacon, de egy újabb jelentős nemzetközi befektetési társaság megjelenését is jelenti. A tavalyihoz hasonlóan idén is erős évet várunk, amely újabb lendületet kap mind a hazai és nemzetközi alapok befektetői étvágyának köszönhetően. A várakozások szerint év végére közel 1,7 milliárd eurónyi tőke érkezhet a hazai kereskedelmi ingaltanpiacra.” – nyilatkozta Tim O’Sullivan MRICS, a CBRE hazai Tőkepiaci Vezetője.

 

CBRE