A budai fonódó villamoshálózat, az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása és a 4-es metró által könnyen elérhető Dél-Budáról a belváros. Már nem számít távoli lokációnak a bérlők számára, hiszen tömegközlekedéssel 25 perc alatt elérhető a Deák tér. Az autópályák közelsége, a reptér gyors elérése szintén kulcsfontosságú okok lehetnek a leendő irodák kiválasztásánál. Az M1, M7 pár perc alatt elérhető, a Rákóczi-hídon áthaladva pedig gyorsan megközelíthető az M5-ös autópálya is. Ahogyan a parkolási lehetőségek is igen fontosak. Dél-Buda rendelkezik a budapesti irodapiacon az egyik legnagyobb parkolóarány számmal. Míg a Belvárosban a csekély számú parkolási lehetőség miatt az árak elérhetik az akár 200 €/parkoló árat is, addig a budai oldalon 80 €-ért is parkolhatunk és több száz helyet is bérelhetünk.


Dél-Buda nemcsak rohamosan fejlődő közlekedése miatt népszerű, hanem szolgáltatásai is kecsegtetőek a bérlők számára. Az Allee-ban számos kávézó, étterem és bolt kínálatából választhatunk. Ezek gyors eléréséhez az irodaházak, mint az Office Garden saját shuttle busz járatot indítanak bérlőik számára. Pár perc alatt elérhető az IKEA, Kika, és a nagy bevásárlóközpontok. A Kopaszi-gáton munka után kikapcsolódhatunk, sportolhatunk, vagy a régi kábelgyári üzemépületből kialakított ÚjBuda Center üzleteit látogathatjuk meg.


A budapesti irodapiacon jelenlévő irodaparkok nagy része Dél-Budán helyezkedik el. Az irodaparkok előnye, hogy szinte korlátlan bővülési lehetőséget biztosítanak bérlőik számára mind házon belül, mind a következő ütemekben. Az első ilyen irodapark az Infopark volt 1998-ban, amely azóta hét épületből áll, olyan nagy bérlőkkel, mint az IBM vagy az IT Services. A dél-budai piacon a legalacsonyabb az üres irodaterületek arány, amelyre megoldást nyújt a legfrissebb irodaház projekt, a dinamikusan fejlődő Office Garden irodapark, amelynek harmadik üteme 2017 szeptemberében készül el, és további 2 ház fejlesztése is tervben van.  A házat kifejezetten a nagy területet igénylő IT és FMCG szektor igényeinek megfelelően tervezték meg a legmodernebb építészeti megoldásokkal és zöld technológiákkal.


Dél-Buda igen népszerű a fejlesztők körében is, az Office Garden újabb ütemén kívül itt épül a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park is, és a BudaPart projekt is tervez irodaterületet fejleszteni a Kopaszi-gáton.


A kerület legnagyobb bérlői az IT cégek, akik munkavállalóik nagy részét a közeli Műszaki Egyetem és az ELTE informatika karának tanulói közül választják ki. Dél-Buda így az információs technológia fellegvára Budapesten, és egyben az egyik legkedveltebb lokáció a munkavállalók körében. A high-tech irodák kényelmessége és funkcionalitása mellett a számos szolgáltatás könnyíti meg az itt dolgozók mindennapjait.

 

Robertson