A kiállításon 93 ország több mint húszezer képviselője vett részt, és ez időszakban teszi közzé számos szakértő cég az éves piacelemzését. A JLL irodapiaci elemzése szerint, Európában a befektetési piac egy év alatt 7%-os növekedést produkált, és az előrejelzés szerint további növekedés várható, leginkább a dél-európai országoknak és Írországnak köszönhetően.

 

A CBRE tanulmánya szerint a válság által legerőteljesebben sújtott országok, Olaszország, Spanyolország, Portugália és Írország visszatérése a vártnál sokkal jelentősebb mértékű volt. Írországban például 2013-ban a 2012-eshez képest a tranzakciók száma megháromszorozódott. A Savills adatai azt jelzik, hogy Spanyolországban az ingatlanbefektetések volumene 850 millió euróval szintén háromszorosa lett a 2012-es szintnek. Ez látható módon megnyilvánult a kiállításon, ahol állandó látogatottságnak örvendett Madrid és Barcelona standja. A spanyol kereskedelmi befektetések majdnem fele tengerentúli befektetőkhöz köthető.

 

Kínával az élen, az ázsiai országok befektetői is nemzetközi piacokat céloznak meg. 2013 második felében közel 7 millió eurós volumenű befektetést regisztráltak, ennek nagy része Nagy Britanniát célozta.

 

CBRE