Újabb díjjal gazdagodott a Telekom székház. A WING Zrt. tulajdonában álló és a vállalat fejlesztésében megvalósult, Budapest arculatát is meghatározó épület az „Iroda kategória” I. helyezettje lett a november 8-án megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat díjátadó gáláján. A független magyar és nemzetközi szakemberekből álló bizottság idén a Gerbeaud-ház Átrium termében adta át a díjakat. A kategóriagyőztesek képviselhetik hazánkat a FIABCI World Prix d’Excellence elnevezésű nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton is, ahol a hazai sikerek után nemzetközi szinten is megmérettethetik magukat.  

Az ország legnagyobb egy épülettömbben felépült újgenerációs irodaházát a Magyar Telekom hosszú távú szerződés keretében bérli. Az új székház mind műszaki, technológiai, környezetvédelmi és adatvédelmi szempontból is a legszofisztikáltabb épület ma Magyarországon.  A BREEAM Excellent minősítést elsőként szerezte meg hazánkban a 2013-ban bevezetett, szigorúbb szabályozás alapján. Ezzel Magyarország egyik legmagasabb BREEAM minősítéssel rendelkező épületévé is vált. A Könyves Kálmán körút és Üllői út kereszteződésénél álló épület a budapesti nemzetközi repülőtérről és az M5 autópálya felől érkezők számára a belváros kapuját jelenti. Kiválóan megközelíthető autóval, tömegközlekedéssel és biciklivel egyaránt. A megújuló M3 metróvonal közvetlen és kényelmes kapcsolatot biztosít a belváros felé, az épület előtt elhaladó 1-es villamos a városon át kínál gyors alternatívát, a szemközti Népliget autóbusz-pályaudvarról és Ferencváros vasútállomásról pedig belföldi és nemzetközi járatok is indulnak. A mintegy 100.000 négyzetméter alapterületű irodaház prémium minőségben, határidőre, a költségkeretet betartva, teljes mértékben a Magyar Telekom igényeire szabva készült el a TIBA Studio építész tervei alapján. Az új Telekom Székház sikerére alapozva a szomszéd teleken, a WING idén elkezdte a legújabb irodafejlesztését a 2021-re elkészülő, Liberty irodaház kivitelezését.  

„A WING eredményességének alapjai az elhivatottság, a szakértelem és a professzionális hozzáállás. Célunk, hogy nemzetközi színvonalú épületeket hozzunk létre és ezen keresztül hozzájáruljunk a magyar nemzetgazdaság és a Főváros épített környezetének fejlődéséhez. A szakmai zsűri által most odaítélt díj azt is bizonyítja, hogy a WING a magyar ingatlanpiac vezető irodafejlesztőjeként, nemzetközi nagyvállalatok partnereként, azok speciális ingatlanigényére nyújt világszínvonalú megoldást itthon. A Telekom Székház és környéke sikertörténete reméljük hamarosan új fejezettel gazdagodik, hiszen a WING a szomszédos telken elindította a Liberty irodaház fejlesztését.” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt elnök-vezérigazgatója.

Az idén 21. alkalommal megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat célja, hogy megismertesse a hazai közönséggel a legnagyobb ingatlanfejlesztési eredményeket, illetve, hogy elősegítse a nemzetközi FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton való részvételt. Az elmúlt 20 év során szép számmal születtek magyar sikerek a nemzetközi díjátadón: összesen 22 arany és 30 ezüstéremmel gazdagodott országunk. Az eredmények egyértelműen alátámasztják, hogy Magyarország számos világszínvonalú fejlesztésnek ad otthont, amelyek érdemesek a nemzetközi elismerésre.

 

WING