Az Europa Design a második rendezvénnyel az ingatlanipari szakemberek felé is nyitott, ingatlanügynökségek, fejlesztők és létesítménygazdálkodással foglalkozó cégek képviselői utaztak a szakmai sajtó képviselőivel, hogy az éjszakai program alkalmával szórakoztató formában ismerhessék meg a szokatlanul nyugodt irodaházakat és bérterületeket. A komoly kommunikációs értékű programon kitűnő lehetőség nyílik szélesebb látókor kialakítására, szakmai eszmecserére, a kapcsolati rendszer bővítésére, és rendhagyó kikapcsolódásra.

Ismét három budapesti irodaházat vettek célba: a Gelesz András építész tervei alapján frissen felújított Eiffel Palace Irodaházat, a Váci Corner Irodaházat és a Váci33 Irodaházat. Az első helyszín tetőtéri irodájában a BCCH (Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara) irodáját ismerhette meg a közönség. Feuertag Ottó, az esemény alapítója szerint az Eiffel Palace választását az épület ingatlanfejlesztési értéke, az eddigi díjai, és a személyes érintettségük (a BCCH iroda berendezése) is indokolta. Az este hangulatát emelte, amikor a vendégek a belvárosi épület teraszáról csodálhatták a budapesti forgatag látványát, melyről különleges lesifotó is készült.

Az idei esemény két média partnerrel bővült (portfolio.hu és irodakereso.info), amely emeli a program kommunikációs értékét. Az irodakereso.info százezer forint értékű felajánlásának köszönhetően a regisztrált vendégek online médiamegjelenést nyerhetnek a szponzor oldalán. Az érdeklődők pályázhatnak a díjra az eseményen készített képeik online megosztásával, majd egy kerek héten át buzdíthatják ismerőseiket és reménykedhetnek, hogy az ő képük valamelyike kapja a legtöbb like-ot. 2013 őszén egy Herman Miller Sayl szék talált gazdára, idén egy Actiu Stay “Night Edition” széket nyerhettek az Europa Design “pecsételős” interaktív kvízjátékával, valamint százezer forint értékű Portfólió konferencia részvételt.

Az Eiffel Palace Irodaház képviseletében Kovács Attila, a Horizon Development alapítója, valamint Jónás Éva, a BCCH executive directorának köszöntőjével indult az éjszakai rendezvény. Gelesz András építész előadása az Eiffel Palace felújításáról nagy érdeklődésre talált a szakmai közegben. Az esti Budapesten cirkáló partybuszos utazáson lehetőség volt személyes tapasztalatcserére, kötetlen ismerkedésre.

A második helyszínen, a város legújabb, 2014. június elején átadott irodaházában, a Váci Corner Irodaházban lehetőség adódott az Europa Design mintairodájának személyes megismerésére. A HB Reavis munkatársai legszemélyesebb tapasztalataikat is megosztották az érdeklődőkkel az irodaépületről, amely 2013-ban 78,34%-os eredménnyel elnyerte Magyarország eddigi legmagasabb BREEAM „Excellent” Interim minősítését. A közvetlenül a Forgách utcai metrómegálló bejáratánál elhelyezkedő épület harmadik emeleti, Leitz és Esselte kiegészítőkkel felszerelt, valamint Herman Miller bútorokkal berendezett irodájának erkélyéről remek fotókat készíthettek az érdeklődők az éjjeli Budapestről.


A záró állomáson Déry Attila MRICS, az IES Immobilientől, valamint Rhédey László, a Schmidt Management képviseletében beszámolt a magas hatékonyságú, 6,49-es közös területi szorzójú irodaház 7 éves, zöld minősítésű Váci 33 Irodaház üzemeltetési-bérbeadási tapasztalatairól, amelynek bérbeadottsági mutatója messze felülmúlja a Váci Corridor átlagos értékeit. Kohout Dávid meghívott építész a kiüresedett irodaépületek új funkcióval való ellátásáról tartott előadást hollandiai tapasztalati alapján. Egy kötetlen állófogadással zárult az este, ahol vendégváró falatok, hűs italok, és kellemes zene mellett oszthatták meg egymással tapasztalataikat a vendégek. A V33 impozáns tetőteraszi sétája után az est az értékes nyeremények kisorsolásával zárult.Europa Design