A Futureal tervei szerint az irodapark összesen mintegy 90 ezer négyzetméteres lesz. A XI. kerülettel, a Fővárosi Önkormányzattal, valamint a BKK-val közösen gondos előkészületet követően alakul ki az őrmezei csomópont, ami kellően integrálja a leendő irodaparkot a budapesti közlekedési vérkeringésbe. A Corvin Negyedhez hasonlóan a Futureal teljes komplexitásában kezeli a projektet, ami nemcsak irodákat, hanem kiszolgáló kereskedelmi egységeket és rekreációs szolgáltatásokat is magában foglal.

"Az irodapiacon jelentős tranzakciókat tapasztalunk: elindult egy visszavándorlás a külső kerületekből a belvárosba, az elöregedő A-/B kategóriából a minőségi és új A+ kategóriába, valamint az 5-7 évvel, még válság előtti szerződések lejárata által generált kereslet találkozik az időközben összezsugorodott új irodakínálattal. A Váci út továbbra is a fővárosi ingatlanpiac motorja, ám más területeken is érezhető keresletnövekedés" - mondta Berki János.

A Futureal csoport az első negyedévében indította el a Corvin Irodák harmadik ütemét, a 6200 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező Corvin Corner fejlesztését. Az épület átadása várhatóan 2014 második negyedévében lesz. A Corvin Corner már a fejlesztés tervezési fázisában megkapta a nemzetközi fenntarthatósági és környezetvédelmi tanúsítvány, a BREEAM Very Good minősítését.

Ezzel a fejlesztéssel a Corvin sétányon közel ötvenezer négyzetméternyi irodaterületet áll a bérlők rendelkezésére. Ugyancsak tavasszal kötötte meg a Futureal épülő irodaháza, a Vision Towers projektfinanszírozási szerződését a Raiffeisen Bank Zrt-vel. Berki János véleménye szerint az épület elhelyezkedése, tömegközlekedési kapcsolatai, architektúrája valamint a KPMG, mint az egyik legerősebb bérlő együttesen determinálják a projekt sikerességét.

 

VG