Az idei évben immár nyolcadik alkalommal került sor a legkiemelkedőbb hazai üzleti márkák seregszemléjére, amelyen a Szakértői Bizottság Business Superbrand 2015 címmel jutalmazta az InfoGroup cégcsoportot. A tizennégy tagú grémium tagjai között iparági szövetségek, az ingatlanszakma, tanácsadócégek, valamint a média képviselői egyaránt helyet foglalnak.

A Business Superbrand Bizottság a Bisnode Rating kockázatossági mutatószám mellett számos további tényezőt vizsgálva választotta ki a 2015. év legjobb üzleti márkáit. A csaknem négyezer céget tartalmazó listából az éves árbevételt, valamint az iparági szövetségek, szakmai szervezetek ajánlásait is figyelembe véve emelték ki az elismerésre leginkább méltó vállalatokat. Döntésük alapján az InfoGroup cégcsoport – első alkalommal – elnyerte a Business Superbrand 2015 címet.

„Ez a kiemelkedő minőségi elismerés fontos visszajelzés számunkra, hogy cégünk jó irányba halad, és innovatív, erős márkaértékkel bíró társaságként tartják nyilván hazánkban. Hisszük, hogy a minősítés, amelyet márkánk elnyert, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt ügyfeleink számára. – vélekedett Székely Ádám, az InfoGroup ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „a díj olyan pozitív visszajelzés a brandről, amely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat.”

A Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója saját tanúsítványát is odaítélte az InfoGroup cégcsoportnak. A cégminősítő a vállalkozások pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát értékeli egy folyamatosan ellenőrzött és bizonyított, nemzetközi szakértők által kidolgozott rendszer szerint. A minősítés többek között a NAV és egyéb hivatalok, valamint az Igazságügyi Minisztérium hivatalos adatain alapul. Ezenfelül figyelembe veszi a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, a cég méretét, tulajdonosi körét és a piacon eltöltött időt, illetve egyéb tényezőket, amelyek a szervezet megbízhatóságán felül annak reputációjára is hatással lehetnek.

A minősítés alapján az InfoGroup a pénzügyileg legstabilabb cégek elitjébe került, és a Bisnode AAA tanúsítványának használatával élhet, amire a hazai vállalatok csupán 0,63 százaléka jogosult. Székely Ádám ügyvezető igazgató a cégcsoport által tanúsított pénzügyi fegyelem és megbízhatóság visszaigazolásaként értékelte a tanúsítvány megszerzését.

„Nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy a Bisnode objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el, ezért is nagyon fontos számunkra az a külső szakértői megerősítés, hogy cégünk kiváló pénzügyi mutatókkal és kilátásokkal rendelkezik. Hisszük, hogy a Bisnode tanúsítvány segítségével ügyfeleink, partnereink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, amely egyre fontosabb a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban.”

 

Info Group