Szircsák Norbert elmondta, hogy a minősítési folyamat során számos terület – többek között az energiahatékonyság, a karbantartás és a környezetbarát üzemeltetés – is átvilágításra került.


„Az energiahatékonyság valamint alacsonyabb karbantartási szükséglet jegyében az épület üzemeltetése korszerű LED-es fényforrásokra cserélte a recepció és lobby világítását. A házban dolgozók és a környezet védelme érdekében az irodaház takarítása környezetbarát, „zöld” takarítószerekkel történik immár. A zöld takarítás mellett több környezetbarát üzemeltetési intézkedés és irányelv is be lett vezetve. Ezek átfogóan magukban foglalják a kertrendezéstől kezdve a rovarirtáson át az irodaházban végzendő felújítási munkákat egyaránt. Az irodaházban a kezdetektől fogva víztakarékos csapok lettek kiépítve, ennek köszönhetően a LEED vízfogyasztást értékelő kategóriájában is maximális pontot érhetett el az irodaház” – világít rá a részletekre Szircsák Norbert.


Az Office Garden II tulajdonosa, a GRT Group ügyvezetője, Torma Ignác hozzátette, a közelmúltban az irodaház dolgozói között készített felmérésből az is kiderült, hogy a dolgozók jelentős többsége nem autóval, hanem valamilyen alternatív közlekedési eszközzel – tömegközlekedéssel, dolgozói járattal, kerékpárral – jár munkába. „Őszintén örültünk ennek az eredménynek, hiszen így ez a tényező is hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen a munkába járással összefüggő környezeti terhelés”.


Az Office Garden II Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő környezetében, a XI. kerületben a Duna-parthoz közel, a Szerémi–Budafoki út által határolt tömbben található, a Rákóczi hídtól 5 percre. A frissen megszerzett arany fokozatú (LEED Gold) minősítés is arról árulkodik, hogy a fejlesztő cég, a legmagasabb bérlői elvárásoknak is megfelelő, ugyanakkor hatékony működésű, kedvező költségű irodaházat tudott megvalósítani, amelyet bizonyít a közel 100%-os kihasználtság is.


A LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) egy világszerte elismert minősítő rendszer, amely fenntarthatósági szempontokat vesz figyelembe az épületek értékelése során.
A U.S. Green Building Council által kiadott minősítés vizsgálja az épület belső környezetének minőségét, a környezeti szempontból előnyös elhelyezkedését, energia-és vízfelhasználásának hatékonyságát, a beépített innovatív technológiát- és anyagokat, illetve a fenntartható üzemeltetést.Colliers