A tranzakció fontos mérföldkő az Appeninn Nyrt. 2022 februárjában módosított üzleti stratégiájának megvalósításában, amely a társaság core ingatlanportfoliójának fejlesztését tűzte ki célul új akvizíciók és korszerűsítési célú beruházások megvalósítása formájában.

Az Appeninn Nyrt. 2023. március 10-én üzletrész-adásvételi szerződést írt alá az Cherry MidCo B.V.-vel a Wiśniowy Business Park (WBP) C, D, E és F irodaépületeinek megvásárlásáról. A tranzakció megvalósulásával a társaság először lép külföldi piacra. Az Appeninn Nyrt. részletes piaci és szakmai elemzés után választotta ki a lengyel ingatlanpiacot, ugyanis az a régióban érettebb, kisebb kockázatú piacnak számít, ellenben további jelentős fejlődési potenciállal bír. A külföldi tranzakcióval a társaság a portfólióját tovább diverzifikálja.

A Wiśniowy Business Park irodakomplexum Varsó központjához közel található, így tömegközlekedéssel jól megközelíthető. Az irodapark C épülete 1998-ban, D épülete 1999-ben, E épülete 2000-ben, F épülete pedig 2007-ben készült el. Valamennyi épület széleskörű felújításon esett át 2017-ben. Az ingatlan körül közel 2,5 hektárnyi zöldfelületet alakítottak ki, így a terület pihenésre és rekreációra is alkalmas. A 4 épület összesen 39 534 négyzetméter bruttó bérbeadható területtel és 1 272 parkolóhellyel rendelkezik. Az irodapark bérlői mixe stabil nemzetközi és helyi vállalatokból áll, úgymint a Bank Pekao S.A., a Johnson&Johnson Poland Sp. Z O.O., a Janssen-Cilag Polska Sp. Z O.O. és a National Westminster Bank Plc.

A jelenlegi tranzakció része a társaság 2022 februárjában módosított üzleti stratégiája végrehajtásának, aminek során az Appeninn Nyrt. a tavalyi évben értékesítette teljes turisztikai portfólióját, hogy a felszabaduló forrásból erősíteni tudja portfoliója jövedelemtermelő képességét jó minőségű a SEE, CEE régiókban található irodaépületek akvizíciójával.


Appeninn Nyrt.